Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesinde bulunan Aile Sağlık Merkezi’nin kapısına 2011 yılından bu yana kilit vuruldu. Mahalle Muhtarı Faruk Şehmuzoğlu, mağdur olduklarını ifade ederek bir iğne için 60 kilometre yol gittiklerini belirtti.

 

Bini aşkın kişinin yaşadığı Gürpınar ilçesine bağlı Kırkgeçit Mahallesinde 1944 yılından 2011 yılına kadar hizmet veren sağlık merkezi şimdilerde kapalı. 2011 yılından bu yana kapısına kilit vurulan Aile Sağlık Merkezi yıllardır sağlık hizmeti verilmediği için Mahalleli hastalarını 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van merkeze götürmek zorunda kalıyorlar. Mahalle sakinleri, sağlık merkezinin 1944 yılından bu yana buraya hizmet ettiğini söyledi. 2011 yılında bir anda kapısına kilit vurulduğunu anlatan Mahalle sakinleri, sağlık merkezinin 10 mahalleye hizmet verdiğini belirtti.

 

 

2011 YILINDA KAPIYA KİLİT VURULDU

Aile Sağlık Merkezinin 2011 yılından bu yana kapalı olduğunu ifade eden Kırkgeçit Mahalle muhtarı Faruk Şehmuzoğlu, “Bu sağlık ocağının temelleri 1944 yılında atıldı. O yıllardan 2011 yılına kadar burada yaşayan halka hizmet verdi. 2011 yılında ilk başlarda doktorlar gelmemeye başladı. Ardından kapısına kilit vuruldu. 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından bir inceleme heyeti gelip inceleme yaptı. Bizlere en kısa sürede aynı yere yeni bir sağlık merkezi yapılacağını söylediler. Ancak aradan yıllar geçti ne gelen oldu ne de soran. Biz birkaç kez Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Bizlere yatırımlar arasına aldık, bütçe yok, önümüzdeki yıl tamamlayacağız, gibi söylemlerde bulundular. Ama ne yazık ki halen yerinde sayıyor.” Dedi.    

 

 

“5 YILDIR BAYRAK DALGALANMADI”

Sağlık merkezinin 10 Mahalleye hizmet verdiğini ifade eden muhtar Şehmuzoğlu, “Bu sağlık Ocağı 10 mahalleye hizmet veriyordu. 10 mahalle 25 mezra buradan yararlanıyordu. Bir anda kapısına kilit vuruldu. Soran kimse yok, yetkili kimse yok, gelip soran yok. Bunun yeniden yapılmasını istiyoruz. Biri hastalandığında 60 kilometre uzaklıkta bulunan Van merkeze götürüyoruz. Yetkililerden buraya yeni bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. 2011 yılından bu yana kapalı. Bölgede mahallelerine hitap edecek tek o sağlık ocağı var. Gürpınar bölgesinde 10 mahalle ve 25 mezraya hitap eden bir sağlık merkezinin kapısına nasıl kilit vurulur. Defalarca yetkililere bunu anlatmaya çalıştık. Ancak hiçbiri duyarlılık göstermedi. Bu bina 2011 yılından bu yana yapalı binanın boşaltılmasından sonra kapısında bulunan o bayrak bile dalgalanmadı. Bari o bayrağa saygıları olsun. Yıllardır o bayrak dalgalanmadı.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN ÖZEL - ORHAN AŞAN

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim