Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 49 bin 500 meyve fidanı dikecek

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu ilçesine bağlı Baklatepe Mahallesi’nde öğrencilerin katılımı ile 500 meyve fidanı dikti. Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 49 bin 500 meyve fidanı dikecek.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kent merkezinde ve ilçelere bağlı mahallerde meyve fidanı dikme çalışmalarının startını verdi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, fidan dikme kampanyası çerçevesinde kentin İpekyolu ilçesine bağlı Baklatepe Mahallesi’nde öğrencilerin katılımı ile 500 adet meyve fidanı dikti. Mahallede bulunan vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikimine Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÖĞRENCİLER DE DESTEK VERDİ

Mahallede bulunan bir arazide gerçekleştirilen fidan dikimine Baklatepe İlkokulu öğrencileri de öğretmenleri ile birlikte katıldı. Öğrencilere yoğun ilgi gösteren Eş Başkan Çoban, çocuklara şekerleme ve şapka dağıttı. Yine mahalleli kadınlar ile tek tek sohbet eden Çoban, daha sonra vatandaşlarla birlikte fidan dikiminin yapılacağı alana geçti. Burada öğrenciler ile birlikte fidan diken Çoban, daha sonra fidana gübre serptikten sonra, can suyu verdi.

 

ÇOBAN: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FİDAN DİKİYORUZ

Fidan dikiminin ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ile uğraşan çiftçiler için 3 yıldır çalışma yaptıklarını ifade ederek, belediyenin imkanları doğrultusunda çiftçilere yardım ettiklerini söyledi. Dar bir bütçe ile büyük işler yaptıklarını dile getiren Çoban, “Bugün bu köyümüzde bulunan boş arazilere fidan diktik. Bu köyümüz diğer mahalle ve köylere örnek olacaktır. Bu tarz kampanya ve projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü bu fidanları geleceğimiz olan çocuklar için dikiyoruz.” Dedi.

 

HEDEF 50 BİN FİDAN

Ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şerif Kayalık ise, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak 2016 yılı içerisinde hayata geçirecekleri meyve fidanlarının dikimlerine başladıklarını söyledi. Mahallede 500 adet fidan dikimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Kayalık, yine İpekyolu ilçesinde bağlı diğer mahallerde ise 3 bin 500 adet meyve ağacı fidanı diktiklerini belirtti. İl genelinde ise 49 bin 500 adet elma ve ceviz ağacı fidanını dikmeyi planladıklarını söyleyen Kayalık, elma fidanlarının dikimlerini ise tamamladıklarını aktardı. Fidan dikiminde son olarak konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise, fidan dikiminden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Keser, İpekyolu Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile bundan sonra da ortak çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, geçen yıl 50 bin, bu yıl da 50 bin fidan dikecekleri söyledi.

Editör: TE Bilisim