ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ - Van 'da "10'uncu Turizm ve Seyahat Fuarı" kapsamında "5'inci Van Balığı Festivali" gerçekleştirilecek.

Edremit Belediyesi tarafından desteklenen festival 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’da Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Kongre Merkezi'ndeki fuar alanında düzenlenecek festival, vatandaşlara Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde Van Balığı ve ayran aşı ikram edilecek. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, amaçlarının endemik bir tür olan ve dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan Van Balığını tanıtmak olduğunu ifade etti. Özel, turizm ve seyahat fuarında vatandaşlara balık ve ayran aşı ikram ederek, farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer illerden gelen misafirlerimize bu eşsiz lezzeti tattırmak istiyoruz. Her yıl Van balığına ilgi artıyor. Bu balığın bir özelliği de üremek için uçarak suyun tersine yüzmeleridir. Bunların turizme kazandırılması için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Van Gölü çevresinde 14 bin kişi geçimini bu balıkla sağlıyor. Bu festivalle arz ve talebi arttırmayı hedefliyoruz. Tüm vatandaşları balık ve ayran aşı yemeye davet ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim