Erciş ilçesinde 22-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak "6. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" hazırlıkları devam ediyor.

 

Erciş-Van karayolu 10. kilometresinde bulunan Balık Bendi mevkisinde bu yıl 6.'sı yapılacak Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları sürüyor. Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Doğa Gözcüleri Derneği, Erciş Ticaret Odası ile Erciş Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yapılacak festival 22 Mayıs Cuma günü başlayacak.

 

Üç gün sürecek festivalde Deliçay üzerinde inci kefali göçü izlenecek. Festivalle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, herkesi mucizeye şahitlik yapmaları için Erciş Balık Bendine davet eti. Şirin, şöyle konuştu: "İnci kefali göçünün bu sene altıncısı yapıyoruz. Arkadaşların gayretiyle çalışmalarımızın sona doğru yaklaşıyoruz. Çalışmalarımız bitmek üzere. Önceki yıllara göre bazı eksikler olabilir. Ama yurttaşlarımızın hoş görmesini istiyoruz. Zira bu sene seçim sebebiyle festivalimizi iki hafta ileri almak zorunda kaldık. Amacımız bu festivalde süreklilik sağlamak. Bu işlere ara vermenin daha sonra ki senelerde sıkıntılara yol açabileceğini bilerek yol aldık. İnşallah istediğimiz neticeyi alırız." 

Editör: TE Bilisim