Van’ın İpekyolu İlçesinde 2010 yılında temeli atılan Apaydın Evleri sitesinin sakinleri ruhsat alamadıkları için mağdur olduklarını söyledi.

 

Van’ın merkez İpekyolu İlçesinde 2010 yılında temeli atılan ve 45 ailenin evi olan Apaydın Evleri bu zamana kadar ruhsat alamıyor. 2014 yılında oluşan İpekyolu İlçe Belediyesinin yarattığı mağduriyet bu zamana kadar çözüm bulamazken, site sakinleri şimdi ise muhatap bulamadıklarından yakınıyor. Site sakinlerinin yaptığı açıklamada, dönemim BDP’li İpekyolu Belediyesinin yarattığı bir mağduriyet olduğuna dikkat çekti. Sıkıntılarına çözüm bulamayan site sakinleri BİMER’e dahi yazı yazarak çözüm arayışına düştü.

 

 

ŞİKÂYET BİMER’E KADAR GİTTİ

Apaydın Evleri Sitesi sakinlerinin yaptığı açıklamada, 2011 yılında Van'da yaşanan deprem sonrası sıkıntıların artarak devam ettiğini belirtti. 2010 yılında kısmen ruhsatlı olan meclis kararları da bulunan inşaatlarının müteahhittinin iflas ettiğin kaydeden site sakinleri, inşaatlarının yılan hikâyesine döndüğünü ifade etti. Site sakinleri, “İflastan sonra birçok müteahhit ile görüştük; fakat hiçbirini razı edemedik. Sonunda bir müteahhit bulduk. Eski belediye döneminde herkes ruhsat alırken, bizim müteahhidimize ruhsat verilmedi. Daha sonra İpekyolu Belediyesi kuruldu, işlemler oraya yönlendirildi. İpekyolu Belediyesi meclis kararlarını yeniden çıkarttırdı.” Denildi.

 

 

EMSALİ OLMASINA RAĞMEN ONLARA RUHSAT YOK

Dönemin BDP’li belediyesinde sürekli sorunların yaşandığını söyleyen site sakinleri, “Emsali olmasına rağmen başka yerlere ruhsat verilirken bize yine ruhsat verilmedi. Sürekli sorunlar çıkarıldı. Bu arada Valiliğin Belediyeye açtığı dava ile inşaatı durdurma kararı alındı. Buna itiraz ettik. Bölge İdari Mahkemesi tarafından haklı bulunduk ve durdurma kararı kaldırıldı. BİMER'e yazı yazdık, valilikten randevu almaya çalıştık; fakat sonuç alamadık. Hiçbir muhatap bulamadık. Bulunan müteahhit de bunca mücadeleden sonuç alamadığı için ayrıca yabancı olduğu için bırakıp gitti. Biz 45 aile mağdur durumdayız ve çözüm bekliyoruz. Sorun çözülmeden referanduma da seçime de gitmiyoruz.” İfadelerine yer verildi.


ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim