Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı, ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ adı altında İskele, Beyüzüm, Abdurrahman Gazi, Akköprü ve İstasyon mahalleleri ile Kalecik TOKİ’de açtıkları iftar çadırlarıyla Ramazan ayı boyunca yaklaşık 60 bin insana her gün 4 çeşit sıcak yemek dağıttı. Halil İbrahim Sofrası’nın bereketiyle kurulan iftar çadırlarında günlük bin 500 kişiye yemek dağıtılması planlasa da gün geçtikçe vatandaşlar tarafından gösterilen yoğun ilgiden dolayı bu sayı zaman zaman 2 binin üzerine çıktı. Toplumun her kesiminde her gün binlerce kişiyi aynı sofranın etrafından toplayan Tuşba Kaymakamlığı ile Tuşba Belediye Başkanlığı, ayrıca iftar çadırlarına gelemeyecek durumda olan 70 aileden oluşan 400 kişiye ise her gün sahur ve iftarlarına yetecek kadar sıcak yemeği götürüp evlerinde kendilerine teslim etti.

Ramazan ayının ruhu ve anlamına uygun olarak kurulan iftar çadırlarına maddi durumu iyi olmayanlarla evine zamanında gidemeyenlerin yanı sıra insanlar arasında birlik, berberlik ve kardeşliği perçinlemek amacıyla her gün milletvekilinden siyasi parti temsilcisine, kamu kurum ve kuruluşların daire amirlerinden toplumun dezavantajlı kesimlerine, engelli gruplarından Beşer Esad zulmünden kaçarak Van’a gelen Suriyeli savaş mağduru insanlara ve ilçe sınırları içerisinde yaşayan yetimlere kadar herkes davet edilerek binlerin aynı sofra etrafında toparlanması sağlandı. Her akşam Ramazan ayının ruhuna uygun ilahi ve dini sohbetlerin de yapıldığı iftar çadırlarına aileleri ile gelen çocuklara da Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından oyuncak dağıtıldı.

Ramazan ayı boyunca ailesi ile birlikte iftarını ya kurulan çadırların birinde vatandaşlarla ya da belediye tarafında evine sıcak aş götürülen hasta ve engellilerle açan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Ramazan ayı boyunca değişik mahallelerde kurdukları ‘Kardeşlik İftar’ sofralarında Ramazanın bereketini toplumun her kesiminde misafir ettikleri insanlarla paylaştıklarını söyledi. Sosyal belediyecilik anlamında ‘Kardeşlik İftarı’nı gerçekleştirdiklerini söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, “Kalbinin yumuşamasını ve ihtiyacının giderilmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir. Kalbin yumuşar ve ihtiyacın giderilir. Kim bir veya iki yetimi barındırsa, sabır etse ve sevabını da ümit etse, ben onunla cennette şu iki parmak gibi olurum (Şehadet parmağı ve orta parmağını hareket ettirdi).” Hadis-i Şerifi’nin İslam dininde yetimlere verilen önemin bilinciyle Ramazan ayının 15. gününde Müslümanların kabul ettiği ‘Dünya Yetimler Günü’nde yetimleri de ağırladıklarını belirtti. Ramazan Bayramı’nın barış ve kardeşlik havası içinde geçtiğini de belirten Başkan Doç. Dr. Özgökçe, tüm Vanlıları, Başbakan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Van’da düzenleyeceği mitinge de davet etti. 

Editör: TE Bilisim