Van Büyükşehir Belediyesi, iki gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışından dolayı tüm imkânlarını seferber ederek, çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün kentte bulanan tüm köy ve mezraların yolu ulaşıma kapanırken, belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla 650 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma açtı. Yine kent merkezinin ana arterlerinde de çalışan belediye ekipleri, yolları sürekli açık tuttu.

 

Büyükşehir Belediyesi, iki gündür kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için seferber oldu. 13 ilçe, 1050 köy ve 6200 kilometre yol ağında çalışmalarını yürütün belediye, gün içerisinde kapanan 1050 köyden 600'ünün yolunu ulaşıma açtı. Belediyemiz ayrıca gün içerisinde hasta ihbarının yapıldığı onlarca köyün yolunu açarak, 112 ekiplerinin köye ulaşmasını sağladı. Belediyemiz yine sorumluluk alanı olan Maraş, İkinisan, İskele, Cumhuriyet, Kışla ve diğer ana arterlerde yol açma, kaldırım, yol temizliği ve tuzlama çalışmalarını aralıksız devam ettirdi.

 

Açılan köy yolları yaşanan tipi ve kar yağışından dolayı tekrar kapanırken, belediyemiz bazı köy yollarını üç kez açmak zorunda kaldı. 178 iş makinası ile çalışmalarını sürdüren belediye ayrıca 400 kişilik ekiple yol çalışmalarına katılıyor. Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Sahip Görendağ, yaptığı açıklamada “178 araçla hizmet yapıyoruz. Diğer kurumlardan farklı olarak kar yağışı sırasında bile yol açma çalışması yapıyoruz. Kentte ulaşımın aksamaması için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Sadece yol açma değil, aynı zamanda iki gün içerisinde yolda mahsur kalan 75 adet 112 aracı ve 1000’e yakın sivil aracı kurtardık. İki gün boyunca sürekli hasta ihbarları geldi ve 112 araçlarına yol açarak hastaların bulunduğu köylere ulaştık. Yine ana arterlerde kaldırım temizleme çalışmaları yaptık. Bunun yanında kent yollarına iki günde 500 ton tuz serptik. Tüm ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyor. Maalesef kar ve tipi nedeniyle her açtığımız yolu üç dört kez açmak zorunda kalıyoruz. Halkımızdan 4 isteğimiz var. Halkımızın öncelikle toplu ulaşım araçlarını kullanmaları, kent merkezinde araçlarını park ederken karla mücadele çalışmalarımızı etkilemeyecek şekilde park etmeleri, araçlarında mutlaka zincir, kar lastiği bulundurmalarını ve son olarak da asılsız ihbarlarda bulunmamalarını rica ediyoruz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim