Muş'un Donatım köyünde yaşayan 101 yaşındaki Kemal Türeli, 66 yıllık eşi 81 yaşındaki Naile Türeli ile olan mutlu evlilikleri hakkında gençlere tavsiyelerde bulundu.

 

Merkeze bağlı Donatım köyünde uzun yıllar hayvancılık yapan Kemal Türeli, 35 yaşındayken kendisinden 20 yaş küçük Naile Türeli ile evlendi. Bu evlilikten Çiçek, Perizade, Müyesser, Müzeyyen, Malike, Cemal, Celal, Medet, Cevdet ve Necdet isimli 10 çocukları dünyaya gelen Türeli çiftinin, bu çocuklarından da 55 torunu bulunuyor.

 

Kemal Türeli, yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen eşiyle birbirlerini halen çok sevdiklerini söyledi. Eşine büyük sevgi ve saygı beslediğini anlatan Türeli, şöyle konuştu: "66 yıldır aynı yastığı paylaşıyoruz. En büyük çocuğum 58, en küçük çocuğum ise 25 yaşında. Buna rağmen halen eşimi çok seviyorum. Gençlere tavsiyem birbirinize sevgi ve saygıda kusur etmeyin. Her evde ufak tefek sorunlar oluyor ama kısa sürede barışın. Bizim sevgimiz mezara kadar devam edecek."

 

NÜFUSA "FATMA" İSMİYLE KAYDEDİLDİ

Doğduğunda babası tarafından nüfus müdürlüğüne "Fatma" ismiyle kız olarak kaydedildiği için askere gidemediğini aktaran Türel, bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti.

 

Türel, askerliğini yapamadığı için biraz geç evlenmek zorunda kaldığını belirterek, "35 yaşımda nüfusta ismimi değiştirdim ve Kemal olarak yazdırdım. Tekrar askerlik şubesine başvurdum ancak yaşım ilerlediği için beni askere kabul etmediler ve çürük raporu verdiler." diye konuştu.  Şimdiye kadar ciddi bir rahatsızlık yaşamadığını sadece 2 yıl önce yüz felci geçirdiğini anlatan Türeli, genel sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

 

Naile Türeli ise eşine sevgi ve saygı duyduğunu ifade etti. Kemal Türeli'nin damadı Mehmet Şirin Şimşek ise kayın babasının 101 yaşında olmasına rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini anlattı. Türeli ailesini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim