Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 28 araç, 288 personel ve üst düzey teknik donanımıyla, 24 saat hizmet veriyor.

 

Van Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri 7 gün 24 saat göreve hazır bekletiliyor. 'İtfaiye Haftası' çerçevesinde İtfaiye Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, insanların malını ve canını kurtarmanın kutsal bir görev olduğunu ifade etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, burada yaptığı açıklamada, Van Büyükşehir İtfaiyesinin bölgede modern ve başarılı itfaiyeciliğin öncüsü olduğunu belirterek, "İnsanların malını canını kurtarmak üzere en güvenilen mesleklerden birinde çalışmak oldukça güzeldir. Bunun birlikte tabi ki tehlikeli ve zor bir iş. Ama şu da bir geçektir ki işini ciddiye alan her insanın aslında işi zordur" dedi.

 

"BÖLGENİN EN GÜÇLÜSÜ OLACAĞIZ"

Van İtfaiyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Şube Müdürü Lokman Turan ise, İtfaiye teşkilatı olarak 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini belirterek, "Bizler için bayram ya da tatil günleri fark etmiyor. 7 gün 24 saat 288 personelimiz ve 28 aracımızla ilimiz genelinde meydana gelen afet, yangın, trafik kazaları ve benzeri olaylara müdahale etmekteyiz. Önümüzdeki ay yapılacak olan ihale ile filomuza katacağımız 26 yeni aracımızla bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatı konumuna gelmiş olacağız" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Van İtfaiyesi, yangınlara müdahale dışında, trafik kazaları, göçük, sel, boğulma, içerde mahsur kalma, sıkan yüzüğü kesme, makineye sıkışma, ev kazaları, asansörden kurtarma, intihar vakaları ve hayvan kurtarma gibi yardım gerektiren her olayda, vatandaşların imdadına koşuyor. 

Editör: TE Bilisim