Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa dökülen vatandaşlardan Vanlı 75 yaşındaki Ahmet Sabırkaya, o geceden beri her gece katıldığı demokrasi nöbetini sabah namazına kadar sürdürüyor.

 

Her akşam ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleriyle Beşyol Meydanı'nda toplanan yediden yetmişe binlerce vatandaş demokrasi nöbetini aralıksız sürdürürken, 75 yaşındaki Sabırkaya'da her gece geç saatlere kadar nöbet tutuyor. Sabırkaya, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980'de darbelerin acımasızlığına tanıklık ettiğini söyledi.

 

Bir daha darbe yaşamak istemediğini ve meydanda tuttuğu nöbetin kendisi için "onur" olduğunu vurgulayan Sabırkaya, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar bu meydanda değil 22 gün, 1 yıl bile bekle deseler vatanım için yine beklerim. Ben bıkmam, yorulmam. Her şey torunlarımın geleceği için. Bu vatanı kazanan kazanmış, bize bırakmış. Biz de kendi gücümüze göre savunmasını yapacağız." Sabırkaya vatanın huzuru ve ezanların dinmemesi için here gece demokrasi nöbeti tuttuğunu, nöbet 22 gün daha sürse yine katılacağını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim