İbrahim Taşyapan

Vali Taşyapan, yayınladığı mesajda, “Toplumumuzda hem inancımız hem de sosyokültürel yapımız gereği, geleceğimizin inşasında başrol oynayan, sevgi, merhamet, hoşgörü ve fedakârlık timsali, ailenin temel taşı, hayatın vazgeçilmez unsuru olan kadınlara verilen değer, o toplumun medeniyet seviyesinin önemli bir göstergesidir. Son yıllarda hepimizi derinden yaralayan, kadınımıza yönelik kötü muamele ve şiddet eylemlerinin artışı karşısında devletimiz gerekli yasal düzenlemeleri yapmış, geliştirdiği politikalarla bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuştur. Sorunun çözümünde devlet elinin yanında, sivil toplum kuruluşlarına, medyaya ve toplumun tamamına büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Kadına saygının temelinin, ailedeki eğitimle başlayacağı gerçeğinden hareketle, geleceğe yatırım adına annelerin en temel eğitimci, en temel öğretmen sıfatıyla bir an önce saygın statülerine kavuşması, beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanması, sonraki nesillerde bu sorunun yaşanmamasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınımıza verilen değerin, hayatın her alanında görüleceği günlere yakın zamanda kavuşmak ümidiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir hayat dileklerimle saygılar sunarım” dedi.

 

Zahir Soğanda

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Soğanda, "Ailelerimizin şefkat ve fedakarlık, sevgi ve sağduyu timsali olan kadınlar baş tacımızdır. Milletlerin kurulmasında, toplumların oluşmasında kadınların gayreti, fedakarlığı ve emekleri büyük ve önemli bir yere sahip olmuştur. Sorumluluk ve bilincin toplumsal hassasiyeti oluşturmasında kadınların yeri büyük, önemi oldukça fazladır" dedi.
AK Parti iktidarı ile birlikte kadına yönelik birçok devrimlerin gerçekleştiğini ifade eden Başkan Soğanda, "Kadınlar yaşamın her alanında etkisinin artırılmasını özendirici, teşvik edici ve kapı aralayıcı birçok düzenleme yapılmıştır. Bunların çoğunluğunu kadınlarımızın sosyal alanda, özellikle de ekonomi ve iş dünyasında haklarının genişletilmesi, 14 yıllık iktidarımız döneminde vurgulanmıştır ve uygulanmaktadır. Özellikle siyasi alanda etkinliğin artışıyla sosyal kalkınmaya doğrudan katkı sağlamışlardır. Tayin etme ve karar mekanizmalarında aktif rol üstlenmektedirler. Bunlar ülkemiz ve milletimiz adına, geleceğimiz adına önemli sosyal değişimler, büyük ve güzel gelişimlerdir. Eşi vefat eden kadınlara sosyal yardım aylığı bağlandı. Doğum izinlerindeki hak mağduriyetlerini giderici düzenlemeler yapıldı ve erken doğum yapan kadınların doğum izinlerini doğumdan sonra kullanabilmeleri sağlandı. Kadınlara yönelik sayamadığım birçok avantajlar da sağlanmıştır. Yine mecliste kadın sayısında artış sağlanmış olup kadınlar siyasal alanda da güçlü kılınmıştır. 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ tarafından kalkışılan darbe girişiminin ilk anından itibaren ilimizde ve tüm Türkiye’de kadınlar büyük bir direniş göstererek vatanına, bayrağına ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Unutmamamız gerekiyor ki 28 gün boyunca Van’daki Beşyol Meydanından bir an olsun ayrılmayan kadınlar ve onların evlatlarıdır. Bazen anne, bazen eş, bazen kardeş, bazen bir evlattır kadın olmak. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını htiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Her ne sebep olursa olsun şiddete maruz kalmayacakları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü bir vizyona sahip oldukları Türkiye dileklerimle" ifadelerini kullandı.

 

Halis Bayramoğlu

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu da bir mesaj yayınlayarak, şöyle dedi:
“Aile dediğimde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çocuklardan oluşan bir topluluk gelmektedir. Günümüz aile düzeninde anneler de çalışmakta ve üreten bireyler olarak ailesinin yanında yerini alıyor. Üreten bireyler olarak hem annelik görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmekte hem de evinin temizliğini, düzenini ve tertibini sağlamaktadır. Kadınlar, halkın en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir. Bunlara karşı toplumdan hak ettiği sevgi ve saygıyı görmektedir. Diğer toplumlara bakıldığında hırpalanan, kötü davranılan ve aşağılanan birey olan kadın, ülkemizde ‘ana’ olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir. 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ifade ettikleri gündür. Kadınlarımızın bu manalı ve özel gününü yürekten kutlarım.”

 

Mehmet Şirin Yaşar

Van’ın Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Yaşar, yayınladığı mesajda, “Kadınlarımız hayatın her alanında şefkatin, sevginin, fedakarlığın ve duyarlılığın timsalidirler. Tarihte olduğu gibi günümüzde de millet olarak saygın ve onurlu seviyelere gelmemizde cefakar ve fedakar Anadolu kadınının rolü yadsınamayacak kadar büyüktür. Yüce Allah’ın bizlere emanet ettiği, toplumumuzun kutsal varlıkları olan kadınlarımızın hak ettiği değeri fazlasıyla görmesi temennisiyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim