Rescate Hotels’de yapılan toplantıya Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’teki kalkınma kurulu üyeleri katıldı. Slayt gösterimi ile başlayan toplantıda, açılış konuşmasını yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, 2014 yılı dahil olmak üzere yaklaşık altı yıllık süreçte 225 projeye mali destek sağladıklarını belirterek, “Bu kapsamda 80 milyon TL’lik bir kaynağı da, bu çerçevede kullandık. Mali desteklerimizin yarısını kapsadığını varsayarsak, yaklaşık 150- 160 milyon TL’lik bölgesel düzeyde bir yatırım gerçekleşmiş oldu” dedi.

Ajansın faaliyetlerinin sadece mali destek programları çerçevesinde değerlendirilmesini doğru bulmadığını ifade eden Demirci, “Mali destek programları özel uygulanan ve belli alanlara yönelik destek programlarıdır. Esas olarak ajansın yapmak istediği, bölgesel kapasitesinin geliştirilmesi ile ilgili uygulamalardır. Bunların etkisini kısa dönemde görmek mümkün olmasa da, ilerleyen süreçte bunu hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

2014 yılı içerisinde 32 projenin sözleşmeye bağlandığını da sözlerine ekleyen Demirci, bu kapsamda 20 milyon TL’lik bir kaynağı da mali destek programında kullanacaklarını söyledi.
Toplantıda bir konuşma yapan DAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Ali Çiçeksay ise, bir yerde kalkınmanın gerçekleşmesinin öncelikle huzur ve güvenlik ortamının tesis edilmesi ile mümkün olabileceğine vurgu yaparak, “Biz kendi içimizdeki yatırımcıları burada geliştirmek ve yatırımcıları ilimize çekebilmek için huzur ve güven ortamını hazırlamakla mükellefiz. Bu konuda elimiz kolumuz kısa kalabilir ama en azından ortamın nasıl sağlanacağı ile ilgili görüş ve temennilerimiz varsa bunları söyleyerek ortamın bir an önce tesis edilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Şu anda sadece burada temenni etmekten başka bir şey yapamıyorum ama inşallah 2015 senesi bu huzur ve güven ortamının da tesis edildiği, tüm bu illerimizdeki ve bölgemizdeki potansiyeli harekete geçirebileceğimiz uygun yatırım ortamlarının sağlandığı bir sene olur” şeklinde konuştu.

DAKA idari ve mali işler birimi Başkanı Abdullah Çiçek, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Emin Çakay, Program Yönetim Birimi Başkanı Bade Altunel, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray, Van Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan Sarıkaya, Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve Hakkari Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hilal Aydın tarafından verilen sunumlarında ardından toplantı, dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim