Van'da bulunan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Reyhanlı'daki patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin, sınırda böyle bir patlamanın meydana gelmesinin akıllarda soru işareti bıraktığını ifade ederek, bu eylemin iki amacının olabileceğini söyledi. Şahin şöyle konuştu:
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığınca Van'da düzenlenen 9. Bölge Toplantısı'na katılan Şahin, toplantı devam ettiği sırada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları öğrendi.

Şahin patlamaya ilişkin “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı haktan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifa diliyorum. Böylesi bir patlamanın hemen sınırda meydana gelmesinden dolayı kafamızda soru işareti oluşması normal. Bir süre önce Suriye tarafından gelen aracın infilak etmesi suretiyle 14 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Tabi ki devletimizin yetkilileri, hükümetimiz 'olayın arkasında ne var' bununla ilgili çalışmalarını yapacaklar. Elde ettikleri bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklar. Bu eylemin iki amacı olabilir. Birincisi sabahtan beri konuştuğumuz çözüm sürecini olumsuz etkilemek. Türkiye’nin böylesine bir sorunu çözüyor olması bazı ülkeleri müthiş olumsuz etkileyebilir. İstiyorlar ki bu devam etsin. Bu nedenle terör eylemi süsü vererek yapmış olabileceklerini düşünüyorum. Esad kendi halkına zulmetmektedir. Suriye’de bir iç çatışma devam etmektedir. Şam yönetimi kendi halkının üzerine bombalar yağdırmaktadır. Suriyeliler Türkiye’ye sığındılar. Biz komşu ülkeler, bu insanlara, insani gayelerle, amaçlarla kapımızı açtık. Çadırlarda konteynerlerde uzun süredir bunları misafir ediyoruz. Sanıyorum bu bizim Şam yönetiminin muhalif olarak değerlendiği Suriyelilere yardım etmemiz Esad’ı rahatsız ediyor. Türkiye de bu eylemleri yaparak Suriyelilerle bizim aramızı açmaya çalışmaktadırlar. Çünkü Hatay’da tepki yürüyüşleri yaşanmaya başladı. Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti devleti bu olayın ve arkasında kim var. Tespit edecek ve hesabını soracaktır.” Dedi.


Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim