Geçen yıl çalışmaları başlayan 47 kilometrelik yeni su isale hattı ile ilgili çalışmaları inceleyen Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, halkın kısa süre içerisinde bu suya kavuşması için belediye olarak ellerinden gelen tüm katkıyı sunmaya devam ettiklerini belirtti. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve belediye başkan yardımcıları yeni su isale hattı çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Yeni su isale hattını inceleyen Abi ve beraberindekiler daha sonra ana kaynak ve döşenen hatları inceledi.

 

ABİ: ŞUANA KADAR HATTIN 19 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI

 

Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi yaptığı açıklamada Van’a yeni bir su hattının getirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmaların hangi safhada olduğunu görmek için incelemelerde bulunduklarını söyledi. Şuana kadar hattın 19 kilometresinin tamamlandığını ifade eden Abi, diğer kısımlarının bitirilmesi için de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

 

ABİ: YENİ HATTIN YÜZDE 80’LİK FİNANSMANINI BİZ KARŞILIYORUZ

 

Daha önce hattın getirilmesi ile ilgili birçok görüşme yaptıklarının altını çizen Abi, biran önce bu hattın bitirilmesi ve halkın mağduriyetinin bitirilmesine dönük belediye olarak ellerinden gelen tüm katkıyı sunmaya devam ettiklerini söyledi. 2010 yılında Van’ın yeni bir kaynağa ihtiyacının olduğunu tespit ettiklerini ve bunun için birçok görüşme yaptıklarını hatırlatan Abi, kısa süre içerisinde Devlet Su İşleri (DSİ) ile protokol imzaladıklarını ifade etti. 47 kilometrelik su hattının yüzde 80’lik finansmanın Van Büyükşehir Belediyesi, diğer kalan yüzde 15’lik kısmını ise Edremit, Bostaniçi, Çiçekli ve Gevaş belediyeleri tarafından karşılanacağını söyledi. Abi ve beraberindekiler daha sonra döşenen 16 kilometrelik hattı inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim