Van Belediyesi iş sezonun yaklaşmasıyla birlikte hizmet alımı ve malzeme alım ihalelerine başladı. Belediye birimlerinin talep ettiği malzeme alım ihaleleri basına ve katılımcı firma sahiplerine açık şekilde yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit başkanlığında Destek Hizmetleri Müdürlüğü ihale odasında yapılan ihalelere katılımlar beklenenin üzerinde gerçekleşti. Gün içerisinde ilk ihale Fen işleri Müdürlüğü talep ettiği yıkanmış elenmiş kum alım ihalesi oldu. Yapılan ihaleye 3 firma katılım sağlayarak açık ihale usulü ile yapıldı. Yapılan ihalede Erha İcat Nakliyat 75 bin TL, Uçar-Sanayi İnşaat 78 bin 500 TL, İrez Beton İnşaat ise 85bin TL teklif verdi.

 

Günün bir diğer ihalesi ise araç kiralama hizmet alım ihalesi oldu. İhale öncesi İhale komisyon Başkanı Selim Bozyiğit ihaleye katılan firma yetkililerini içeri davet ederek ihale hakkında bilgi vererek ihale öncesi ve sonrasında yaşanan sıkıntıları ortaya atılan iddialara cevap verdi.

 

BOZYİĞİT: BİZ VİCDANEN RAHATIZ

 

Geçmiş yıllara bakıldığında Belediyenin yapacağı ihalelere katılım sağlanmazken şimdi istenilen düzeyde katılım sağlandığını, bununda belediyenin kötü imajının düzeldiğini gösterdiğini aktaran Selim Bozyiğit, “Özelikle bu yıl yapmış olduğumuz ihalelerde ciddi iddialar ortaya atılarak şikâyetler yapılmaktadır. Biz ihalelerimizde bu yandaştır yeri uzaktır demedik, bu ahlaksızlığı asla yapayız. Yapılmış ihale sonrası 4. Veya 5. sıradaki kişi şikayet ederek durumu Kamu İhale Korumu (KİK)’e götürüyor. Burada maksat bunu sabote etmektir. Ya da ihale başlamadan önce Vilayete yada Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ e şikayette bulunarak bazı iddialarda bulunuyor. Bunlar yakışmayan şeylerdir. Biz ihaleye giren her arkadaşımıza söylediğimiz şey ihaleye girin ihalenize dikkat edin diyoruz. Bu konuda biz vicdanen rahatız. Bizim için geçerli olan kurumumuzun hakkını gözeterek karlı olanı seçmek kaliteyi aramaktır. Bizim için kimin aldığı önemli değildir. Bizim amacımız firma istenilen şartlara uymuş sorunlu sıkıntılı firma değilse ve ekonomik teklif onunsa biz elbette ki o firmayı tercih edeceğiz. Bu yapacağımız ihalede şikayet ediliş Müfettiş gelmişti. Bizde buyurun gelin ihaleyi takip edin dedik. Biz bu konuda rahat ve açık olduk her zaman. Bütün iyi niyetimize rağmen bu neden böyle oluyor anlamış değiliz.” Dedi

 

BOZYİĞİT: BUNLAR YAKIŞMAYAN ŞEYLER

 

İhalelerin PKK’ya peşkeş çekildiği iddialarına da yanıt veren Bozyiğit, “Bunlar yakışmayan şeylerdir. Ben belediyeyim ben buraya halkın malını dağıtma gelmedim aksine halkın malını en iyi şekilde değerlendirip hizmet sunmak için geldim. Bu şekilde de gidecektir. Biz bütün ihalelerimizi ter temiz yaptık. Bizim bir sıkıntımız yok. Katılan bütün firmalara her zaman saygılı davrandık. Her şeyde olduğu gibi siyasetinde bir ahlakı bir etiği var. Biz beş yılda imajımızı ancak düzelttik. Kimse ihalemize girmiyordu. Burada her kes ekmeği için geliyor kimse belediyeye hayrına iş yapmaz. Şikâyet sonrası yapılan incelemelerde söylenenler bizi haklı çıkarıyor. Şikayet edenleri ise vicdanına bırakıyoruz.” Şeklinde konuştu. Selim Bozyiğit’in yaptığı konuşma sonrası ihaleye geçilerek katılım sağlayan 7 firma yetkilileri dosyaları açılmak üzere hazır bulundu. Her firmanın vermiş olduğu zarfların dış uygunluğu gösterilerek zarflar açıldı. Basın ve katılımcı firma yetkilileri önünde açılan teklif zarfları açılması sonrası 1 firma yeterli belge sahibi olmadığından ihale girmeye hak kazanamadı.

 

Araç kiralama alım hizmetinde ihaleye giren firmaların verdikleri teklifler ise; Diçer ortak girişim 3.388.500,00TL, Gök Er Taşımacılık 3.588.750,00TL, Cemaloğlu Taşımacılık 4.977.000,00TL, Sa-To Taşımacılık 3.654.450,00TL, Öner Nakliyat 5.564.250,00TL, en düşük teklifi ise İsa Akar Taşımacılık 3.255.300,00 TL verdi. Bel Tur Turizm teklif mektubu dosyada bulanamadığından ihaleye giremedi. Yapılan ihale sonuçları komisyonun incelemesi sonrası taraflara bilgi verilecek.

 

 

Editör: TE Bilisim