Van Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ay süren ‘Beden Eğitimi ve Spor

Öğretmenliği’ yetenek sınavlarından kurs alan 86 öğrenciden 48'i Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine yerleşirken, iki kadın kursiyer girdikleri sınavlarda üniversite birincisi oldu.

 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik başlatılan ve ücretsiz olarak 5 ay boyunca en iyi şekilde eğitim verilerek hazırladığı 86 öğrenciden 48’i Türkiye’nin çeşitli üniversitelerini kazandı. ‘Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ bölümleri için verilen kursta büyük bir başarı elde edilirken, kurs öğrencilerinden, Kader Çalım ve Narin Keve isimli kurs öğrencileri derece yaparak üniversiteyi birincilik ile kazandı. Büyükşehir Belediyesinin imkân ve destekleri ile ücretsiz olarak verilen kurs her yıl devam edecek. Kurs eğitmeni ve yöneticisi Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyespor ile birlikte başlattıkları proje kapsamında 86 öğrencinin yarısından fazlasını üniversiteli yaptıklarını söyledi. Arslan ‘İskele YİBO ve Büyükşehir Belediyespor tesislerinde 5 ay boyunca disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Hazırladığımız 48 öğrenci üniversiteye girmeyi başardı" dedi.

 

Belediyenin kendilerine verdiği destek ile bunu başardıklarını söyleyen Arslan, Kısıtlı imkânlar ile büyük başarılar elde ettiklerini açıkladı. Van’da toplamda 7 özel kursun bu kursları ücretli olarak verdiğini hatırlatan Arslan, ancak bu özel kursların tamamının toplamda ancak 6 kişiyi üniversiteye gönderebildiğini söyledi. Mart ayından itibaren kurslarının başlayacaklarını ve hedeflerinin yüzlerce öğrenciyi üniversiteye göndermek olduğunu aktaran Arslan Van Büyükşehir Belediyesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim