ŞEHRİVAN KÜLTÜR SANAT: MERAL YILDIZ - Çatak Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali 9’uncu defa düzenlenecek.  

 

Her yıl Van’ın Çatak İlçesinde büyük bir coşku ile kutlanan Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali bu yılda birbirinden güzel sanatçıların katılımıyla start alacak. Festival için basın mensuplarıyla bir araya gelen Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, geleneksel hale gelen festivalin 12 Mayıs tarihinde yapılacağını belirterek, “Kanispi Ceviz Bal Alabalık ve Doğa Festivali yapılacaktır. Bu festivalde 12 Mayıs tarihinde saat 12.00 gibi açılışı gerçekleşecek. Pazar günü ise Kıraç konseriyle bitireceğiz festivalimizi. 2 gün boyunca ilçemizde güzel faaliyetlerimiz olacak. Yine rafting programımız olacak. Yarışmaları olacak folklor ekiplerimiz gösterileri sunacak vatandaşlarımız gönüllerince iki gün eğlenmiş olacak. Zaten geçen yıl yaptığımız da gayet güzel bir festivalimiz olmuştu. Bu yıl da eksiklerimizi giderek daha geniş çapta veya daha profesyonelce hazırlamış olduğunuz Festivali hava muhalefeti olmaz ise inşallah güzel bir şekilde noktalamak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

AKGÜL: İLÇEMİZ EN YEŞİL İLÇE

 

Festivalde amaçlarının ilçeyi tanıtmak olduğuna dikkat çeken Akgül, “Biliyorsunuz 2 yıllık zor bir süreç yaşadık. Ülkemizin hem terörist hem de darbe girişiminden dolayı insanlarımız maddi manevi psikolojik sorunlar yaşadı. Devletimiz mutlu mücadelede kararlılıkla mücadelesini devam ettiriyor. Biz bu festivalde insanlarımız biraz rahatlasın biraz normale dönsün bu sıkıntılarını bir nebze de olsa iki gün unutturabilirsek ne mutlu bize. Biz kendimizi bahtiyar hissedeceğiz inşallah. Çatak biliyorsunuz Van'ın doğal güzellikleri olan ilçelerinden bir tanesi. İşte şelaleleri, tarihi köprüleri ile doğa yapısıyla, coğrafyasıyla, yaylalarıyla Van'ın en yeşil ilçelerinden. Ormanın yüzde yetmiş altısı ilçemizde bulunuyor. Biz bunu Festival ile taçlandırmak istedik ve tanıtmak istiyoruz. Hem ilçemize hem de doğamıza inşallah bu festivalle vatandaşlarımızı bir araya getirip kardeşliğini birliğini beraberliğini arttırmayı hedefliyoruz. Ben bütün Vanlıları festivalimize davet ediyorum.” Diye belirtti.

 

ÜCRETSİZ SERVİSLER OLACAK

 

Akgül, konaklama için 60 yataklı bir otellerinin olduğunu kaydederek, “60 yataklı bu tip bir otelimiz var orada konaklayabilir festivalimize dışarıdan katılacak olanlar. Öğretmen evlerimiz var standartlar istediğimiz bir düzeyde değil ama yine de idare edilebilecek bir düzeyde konaklama yapmak isteyenler de ilçemizde konaklayabilir tabi. Dışarıdan gelecek olanlar için davetimizi yaptık. Şu an il ve ilçelere dağıttık İl dışından da davet ediyoruz müsait olanları bekliyoruz yani şu an bize bir dönüş olmadı dışarıdan katıldığım yapacakları ile ilgili net bir bilgi yok. Van'da 2 noktamız var bir üniversitede biri de Lokman Hekim önünde ücretsiz servis ayarladık onlar kalkacak tabii yine toplu taşıma araçlarımızda hizmetli olacak Van Çatak arası çalışan minibüslerimiz belediye otobüsleri mis onlar da ücretli olarak devam edecek ama bizim ücretsiz ayarladığımız servisler var.” Dedi.

 

AKGÜL: KONSERİ İLÇE MERKEZİNDE YAPMAYI PLANLIYORUZ

 

Konserin ilçe merkezinde olacağını ifade eden Akgül, “Biz istiyoruz ki Kanispi ilçemizin merkezine bunun 5 kilometre uzaklıkta. Biz ilçemizin de görülmesini istediğimiz için festivali ilçe merkezlerinde konseri de ilçe merkezinde yapmayı planlıyoruz. Festivalim izin alanı kanisipi şelalenin olduğu yer iki gün boyunca oldu insanlarımız hem aileleriyle çocuklarıyla birlikte vakit geçirecek ama konseri istedik ki ilçemizde görsün insanlar dışarıdan O kadar insan geliyor ilçemizi de görsün istedik ve YİBO'nun bahçesi çok geniş yaklaşık 11000 metrekarelik bir alan. Geçen sene taş döşedik şu an meydan gibi bir bahçesi var. YİBO'nun bahçesinde konser vermeyi düşünüyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

“3 TANE SANATÇIMIZ KONSER İÇİN GELECEK”

 

Akgül konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Ordu statlarımız olacak stantlarda ziyaret edildiğinde orada ikramlarımız olacak vatandaşlara bir stant vereceğiz oradaki esnaflarımıza onlar da satışlarını gerçekleştirecek. Şu an 3 tane sanatçımız var bir konser alanında yerel sanatçımız olacak daha çok işte halaylar çektirecek tarzında müzikler ve sözler olacak merkezdeki ana konserden önce Metin Varlık o konser öncesi yerel dilde şarkılarını söyleyecek Ondan sonra Kıraç çıkmış olacak saat 7'de de Kılıç'ın konseri başlayacak.”

 

Festival tanıtımı yapılması için bir firmayla anlaştıklarını söyleyen Akgül, “Bütün internet sitelerine ve gazetelerini duyuru şeklinde tanıtım yapmasını söyledik orada bir sıkıntı yaşanmış O sıkıntıda bugün çözülecek bugün firma ile görüştük ulaşılmıyor ve irtibat kurulmayan siteler ve gazeteleri varsa onlara da reklam geçecekler Şu an dört beş tane site ve gazetede başlamış.” Dedi.

 

AKGÜL: VATANDAŞLARLA DİYALOĞUMUZ ÇOK İYİYDİ

 

Akgül konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Vatandaşlarımızın en iyi imkanlarda yaşamaya hakkı var. Bizde onun için mücadele ediyoruz. Bütün imkanlarımızı vatandaşlarımız için seferber ediyoruz. İnşallah amacımıza da ulaşacağız. Vatandaşların kayyuma bakış açısı ilk zamanlarda sertti. Ki kayyum olayı demokrasilerde olmayan bir yöntem. Ama terörden dolayı böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Zamanlar vatandaşın tepkisi de değişti. Zaten 3 yıldır ilçede olduğum için vatandaşlarla diyaloğumuz çok iyiydi. Belki seçilmiş başkanlar buna kızacaklar ama vatandaşların bazısı keşke daha da uzun kalsanız diyen oluyor. Bunun devam etmesini istiyor vatandaş. Ancak bizimde belli bir zamanımız var. Bize verilen zaman çerçevesi içerisinde vatandaşlarımıza gereken çalışmaları götürmek için çalışacağız.” Diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim