Van'da Avrupa Birliğinin hibe desteği ile büyük bir proje hayata geçiriliyor. Van'ın en büyük ikinci ilçesi olan Erciş'te su sorununu büyük ölçüde çözecek olan bu proje ile yeni depolar, yeni su hatları, terfi merkezi, su arıtma tesisleri inşa edilecek.

 

Erciş'te Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaklaşa finanse edilen,  Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Erciş İçme Suyu Temini Projesi için toplantılar sürüyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve yüzde 85'i hibe olacak projenin ön çalışmaları sürdürülürken, konu ile ilgili tarafların görüşmelerinin 2. komite toplantısı da VASKİ 'de yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanlığı koordinatörü Sepetr Moradion, Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanı Orhan Şenkaya ve diğer uzmanlar katıldı.

 

Erciş'te içme suyu sorununu büyük ölçüde çözecek olan bu proje ile 200 km'lik şebeke ve su isale hattı, Terfi merkezlerinin yapımı, 16 bin abonenin bağlantılarının yenilenmesi, su saatlerinin değişimi, Erciş Işıklı' da havza korunması ve çevre düzenlenmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında bitirilecek tesislerden sonra Erciş temiz ve sağlıklı bir içme suyuna kavuşmuş olacak. Yeni yapılacak olan su arıtma tesislerinden saniyede 415 litre su arıtılmış olacak halka dağıtılacak. Bölgede de örnek bir proje olarak gösterilen bu projenin Türkiye'de sadece 8 ilde yürütüldüğüne dikkat çekilerek, Erciş'in bu konuda çok şanslı bir konumda olduğuna vurgu yapıldı. 

Editör: TE Bilisim