Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Afet Birimi tarafından ‘İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) toplantısı yapıldı.

 

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Şanlı başkanlığında yapılan toplantıya Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, afet birimi personelleri, şube müdürleri ve şube temsilcileri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği temsilcisi ve bağlı hastaneler, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi yöneticileri katıldı. Öncelikle İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı’nın içeriği, nasıl ve kimler tarafından hazırlandığı, yasal dayanağı, kurumlardan hangi verilerin isteneceği ve konu ile ilgili kurumlara gönderilecek formların nasıl doldurulması gerektiği ile ilgili sunumların yapılmasının ardından, İL-SAP ve Hastane Afet Planları hakkında bilgiler verildi.

Altı saat süren toplantıda konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz ise, herhangi bir afet durumunda sağlık hizmetinin önemini vurguladı. 

Editör: TE Bilisim