Türkiye'nin doğusunda 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssü Malatya Pütürge olarak belirlenirken; Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl ve çevresindeki illerde de hissedildi.

VALİLİK: ŞU ANA KADAR YANSIYAN OLUMSUZLUK YOK

Pütürge merkezli deprem ile ilgili açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, Jandarma ve AFAD ekiplerinin mahallelerle iletişim halinde olduğunu ve gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı.

Vali Baruş, açıklamalarında, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok." ifadelerine yer verdi.

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Deprem ile ilgili açıklama yapan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, daha önceki depremlerde hafif hasar gören binalarda ağır hasar oluştuğunu belirtti.

Mikail Sülük, açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4.0 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim