Yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye gelen Afgan asıllı İranlı aile, kendilerinden sonra Türkiye'ye gelmek isteyen ancak sınırı geçemeyen ablalarından haber alamıyor.

 

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan yönetim baskısı ve yaşam koşullarının güçlüğü nedeniyle pek çok mülteci umudu Türkiye'de arıyor. Afgan asıllı İranlı Ahmadi ailesi de yaklaşık bir yıl önce ülkelerinden kaçarak yeni bir yaşam umudunu Türkiye'de aradı. Annesi, babası ve 8 kardeşten 3'ü Türkiye'ye gelen Ahmadi ailesinin en büyük ablaları Fariba Ahmadi de yaklaşık 7 ay önce Türkiye'ye gelmek istedi. Türkiye -İran sınırını geçemeyen Fariba'dan ise 7 aydır haber alınamıyor. Fariba'nın kardeşi Homayun Ahmadi ise ablasından gelecek sevindirici haberi bekliyor. Homayun Ahmadi, ablası Fariba'dan en son 7 ay önce Van -İran sınır bölgesinde bulunan Bazargan şehrinden haber alındığını söyledi. Türkiye'de tanıştığı Manisalı Murat Kapıl'ın tercümanlığı ile iletişim kurabilen ve Manisa'da yaşayan Homayun Ahmadi, ablası Fariba'nın bir an önce bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

 

Ablasının kaybolmasıyla ilgili bilgi veren Homayun Ahmadi, "Ablam İran'dan Türkiye'ye gelirken, bir grup çete kendilerini Türk polisi, Türk askeri olarak tanıtarak her şeylerine el koymuş. 'Sizi Türkiye'de istemiyoruz' diyerek geri göndermeye çalışmışlar. İki gün boyunca da Türkiye-İran sınırında bekletilmişler. Kar içinde romatizma hastası olan ablam, orada baygın düşmesiyle birlikte kaybolmuş. Fariba şu an yaşıyor. Kimin elinde olduğu bilinmiyor" dedi. Ahmadi ayrıca, Türkiye'de dil bilmedikleri için ve korktuklarından dolayı arama çalışması yapamadıklarını söyledi.

 

HASTANEDE KADERİNE TERK EDİLMİŞ

Ahmadi ayrıca romatizma hastası ablası Fariba'nın, iki gün boyunca kar içinde Türkiye - İran sınırında beklediği için rahatsızlandığını ve Fariba'yla birlikte Türkiye'ye mülteci olarak gelmek isteyen grup tarafından hastane bahçesine bırakıldığını söyledi. Homayun Ahmadi, Fariba'nın hastanede kaderine terk edildiğini öğrenince İran'daki akrabalarına durumu bildirdiklerini ancak İran'daki akrabalarının hastanede yaptıkları kontrollerde Fariba'nın hastane girişinin bulunmadığını söyledi. Homayun Ahmedi, "Fariba hastalığından dolayı kilitlenince öldü diye hastanede bırakılmış. Fariba Ahmedi'nin hastaneye girişi yapılmamış. Fariba Ahmedi'nin şu anda kimin elinde olduğu bilinmiyor" diye konuştu.

 

ABLASI FARİBA'YA SESLENDİ

Kendisini aradıkları haberlerinin ulaşması umuduyla Fariba'ya seslenen Ahmedi, "Ben kardeşin Homayun Ahmedi. Sana sesleniyorum. Biz ne yaptıysak sana ulaşamıyoruz. 7-8 aydan beri üzüntümüz sadece sensin. Annem ve babam çok iyiler. Kardeşlerim de çok iyiler. Tek dertleri sorunları sensin. Senin olmaman bizi üzüyor. Ben Türkiye'deyim. Benim gelip o sınırlarda seni aramam imkansız. Elimden bir şey gelmiyor. Bu yüzden de içim içimi yiyor. Bize ulaş" dedi. Ahmedi ailesi şimdi ablasından gelecek sevindirici haberi bekliyor. 

Editör: TE Bilisim