Şehrivan Gazetesi olarak daha önce şehir merkezinde yol ortasında bulunan elektrik direkleri ile ilgili bir haber yapmış ve yetkilileri bu sorunu çözmeye davet etmiştik. Ancak özelleştikten sonra kentte tepkilerin ve protestoların odağı olan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şikreti’ne (VEDAŞ) yol ortasında bulunan direklerle ilgili bir tepkide Alaköy’den geldi.

 

Geçilen kış ayının ardından gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de ilçe belediyeleri tarafından yol çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmaların bir tanesi de şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Alaköy Mahallesinde başlatıldı. Ana arterlerde Büyükşehir kolları sıvarken mahalle içinde ise Tuşba Belediyesi yol genişletme ve yapma çalışmaları sürüyor. Bir yandan bu çalışmalar sürerken diğer yandan yol ortasında bulunan elektrik direkleri halkın tepkisine neden oluyor. Özellikle mahalle muhtarı bu direklerden çok çektiklerini ve VEDAŞ yetkililerinin bu sorun için bir adım atmadıklarını söyledi. Alaköy Mahallesi’nde yol ortasında bulunan direkler hem halkın hem mahalle muhtarının hem de belediye çalışanlarının tepkisine neden oldu. Yol yapım çalışmalarına engel olan direkler vatandaşında korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

 

AKYÜREK: VEDAŞ’IN BÜTÇESİ YOKMUŞ!

2014 yerel seçimlerinin ardından gerek VEDAŞ’a gerekse de Türk Telekom’a direklerin yol ortasından kaldırılması için dilekçe verdiklerini ancak bir netice almadıklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Zeki Akyürek, kendilerine cevap verilmediği gibi muhatapta bulamadıklarını dile getirdi. Akyürek şu ifadelere yer verdi: “2014 yerel seçimlerinden sonra yaklaşık bir ay sonra biz VEDAŞ’a ve Türk Telekom’a direklerin kaldırılması için dilekçeler verdik. Biz Alaköy Muhtarlığı Tuşba Belediyesi ve Tuşba Kaymakamlığına dilekçe verdik. Bu dilekçelerimiz belediye ve kaymakamlığa gitmesine rağmen VEDAŞ müdürleri bu işler ile ilgilenmediler. Müdürlere gittik bizim köyümüzde böyle bir sıkıntı var dedik. Onlarda bize söyledikleri şey, “Bizim bütçemiz yoktur.” Şimdiye kadar en az yüz defa müracaatlarda bulunduk. Ama hiçbir şekilde bir sonuç alamadık.”

 

“HİÇ KİMSE SORUNLA İLGİLENMİYOR”

Mahalle halkı olarak bu sorunun çözülmesini istediklerini dile getiren Muhtar Akyürek, “Bizler bu sorunun çözümünü istiyoruz. Son defa VEDAŞ’a gittik, köylerde bulunan direk dikiminden sorumlu müdürle görüştük telefon numarasını istedik ama bize telefon kullanmıyorum dedi. Bize telefon numarasını bile vermedi. Hiçbir şekilde hiç kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Şuan mahallemiz içerisinde bulunan bu direklerin birçoğu vatandaşa zarar veriyor. Bu trafoların çoğu bakımsız, elektrik telleri aşağıya doğru sarkmış durumda. Telekom konusunda da bu sıkıntıları yaşıyoruz. Telekom’un çoğu direği zarar görmüş durumda. Bu direklerinde birçoğu kaldırılmış diğer bir kısmı duruyor halen. Bu sıkıntılar gerek daha önce burada görev yapan gerekse de şimdi ki valinin ve kaymakamların bundan haberi var. Anca halen bir netice elde etmiş değiliz.” İfadelerini kullandı.

 

AKYÜREK: İNSANIMIZ BUNU HAK ETMİYOR

VEDAŞ yetkililerin tek bahaneleri bütçemiz yetmiyor demesidir. En yüksekteki müdüründen en düşük personeline kadar hepsine söylemiş, müdürlüğe gitmişim. Ama adamları bir bakım için bile getiremiyorum. Bu memlekette bu kadar mı sahipsizlik ve ilgisizlik olur. Batıdaki bir köye gittiğiniz zaman bakıyorsunuz ki dört dörtlük memleket. Bizim buranın insanı bunu hak etmiyor mu? Bana göre en iyisini hak ediyor. Ama işte durumumuzu görüyorsunuz. Bunun yanı sıra sık sık enerji sorunu yaşıyoruz. Özellikle gece vakitlerinde elektrikler kesiliyor. Bunun yanı sıra günde yüzde 80 oranında bir kesinti oluyor. Mahallede çok fazla bir kesinti meydana geliyor. Buda mahalle halkını çok kötü etkiliyor. Bu memleketin insanları bunu hak etmiyor.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim