Aile Hekimleri Meslek Birliği (AHEF), Türkiye'nin çeşitli illerinde aile hekimlerine yönelik düzenleyeceği Mini Tıp Akademisi'nin ilkini Van'da düzenledi.

 

Kentteki bir otelde gerçekleşen akademiye, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen aile hekimleri ile Van'da görev yapan çok sayıda aile hekimi katıldı.

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek akademide, akılcı laboratuar kullanımı ve biyokimya modülü, obezite, diyabet, dislipidemi ve hipertansiyon gibi konularda eğitimler ve akademik oturumlar gerçekleştirilecek.

 

 

AHEF'ten yapılan açıklamaya göre, "Aile Hekimliği"nin 2005'te başladığı ve 2010'da da kademeli geçişini tamamlayarak ülkenin tüm illerine, ilçelerine ve köylerine yayıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de anne-bebek ölümlerini azaltan, aşılama oranlarını artıran ve sağlık sektöründe memnuniyet oranı en yüksek alan olan 'Aile Hekimliği' uygulamasında Türkiye genelinde toplam 24 bin aile hekimi hizmet veriyor. Aile hekimlerinin mesleki niteliklerini bir çok farklı alt konu başlığında daha da artırmak ve tıp alanında global anlamda yaşanan gelişmeleri aile hekimlerine aktarmak gayesiyle AHEF, Türkiye'de bir ilke imza attı, Mini Tıp Akademisi'ni başlattı."

 

 

Akademinin bir sonraki kısmının ise 10-11 Kasım 2018'de Diyarbakır’da düzenleneceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim