Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup konuşmasında, dün akşam saatlerinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının sonuçlarını açıkladı. Buna göre; Hükümet, 36 kişinin öldüğü Kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olayların ardından bir güvenlik paketi hazırlamaya karar verdi.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ'NE BAĞLANACAK

"Bu çerçevede çok önemli bir adım atıyoruz, devrim" diyen Davutoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları'nun atamalarının doğrudan İçişleri'ne bağlanacağını açıkladı. Şimdiye kadar, İçişleri'ne bağlı olan Jandarma'da TSK içinde düzenlemeler yapılıyordu. Askeri konular hariç, bütün diğer konularda yetkiler İçişleri Bakanı ve Bakanlığı'na verilecek.

JANDARMA ÖZEL KIYAFET GİYECEK

Jandarmalar ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın tayin edeceği özel bir kıyafet giyecekler. Bu alanda hem idari işleyiş bakımından hem de toplumsal görünürlük bakımından demokratik sivil hayatın daha yakın unsurları halinde çalışmaya devam edecekler.

MOLOTOF KOKTEYLİ BOMBA SAYILACAK

Paket çerçevesinde, artık molotof bomba sayılacak, gösterilerde maske ile yüzünü kapatanlar anında gözaltına alınacak, polis savcılık izni olmadan makul şüphe gördüğü durumlarda arama yapabilecek. Davutoğlu, "İngiltere'de molotof kokteyli suçtur. Patlayıcı madde bulundurmak 2 yıl suça karşılık gelir. ABD'de bunu satan, üreten, taşıyan kişi 4 yıl ve 2 milyon dolarla cezalandırılır. ABD'nin bazı eyaletlerinde bomba olarak görülmüştür. İngiltere'de molotof kokteyli kullanan PKK sempatizanı 4 kadına 19 yıl hapis cezası verildi. Bakın demokratik ülkelerdeki kurallar diyenlere şimdi bu ülkelere baksınlar." dedi.

"SUÇ İŞLEYENİN İŞLEDİĞİ SUÇ YANINA KAR KALMAMALI"

Davutoğlu sözkonusu reformun "polisiye tedbirler paketi" olmadığını söyledi. AB ve dünya standartlarında önlemler getirileceğini belirten Davutoğlu "Suç işleyenin de, işlediği suç da yanına kâr kalmamalı. Aksi takdirde insanları suça teşvik etmiş oluruz" dedi.

Editör: TE Bilisim