Milli sporcu Öznur Polat'ın teşvikiyle curlinge başlayan kız kardeşi ve iki kuzeni, Curling Milli Takımı'nda Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor.

 

Üniversite eğitimi aldığı dönemde buz hokeyi oynayan Öznur Polat, antrenörünün tavsiyesiyle curling sporuna başladı. Bir süre sonra bu branşta kendini geliştiren ve Erzurum'da düzenlenen 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda milli takım forması giyen Öznur Polat, kız kardeşi Berivan ve kuzenleri Damla ile Mihriban Polat'a da bu sporu sevdirdi.

 

Curling Milli Takımı'nın başarısı için ter döken Polat ailesinde Berivan, Damla ve Mihriban, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) gümüş madalya elde etti. Milli sporculardan Öznur Polat, yaptığı açıklamada, 8 yıl önce antrenörünün desteğiyle curlinge başladığını, ardından kardeşi ve kuzenlerini bu spora yönlendirdiğini söyledi. Curling branşının 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde Türkiye'de tanındığını belirten Öznur Polat, "Ailemiz, bizim spor yapmamızı sürekli destekledi. Milli takım ve bayrak adına yarışmak istiyoruz. Milli takımda kardeşim ve kuzenlerimle yer almaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Aynı kulüpte de oynadığımız için birbirimizin doğru ya da yanlış yönlerini rahatlıkla bulabiliyoruz. Herhangi bir eksiğimiz olduğu zaman birbirimize karşı kırgınlık olmuyor, çünkü birbirimizi tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

ABLALARINI ÖRNEK ALIYORLAR

Öznur Polat'ı örnek alarak curlinge başlayan Berivan, Damla ve Mihriban, ablaları gibi A Milli Takım adına mücadele etmek istediklerini belirtti. Berivan Polat, 5 yıl önce ablasının desteğiyle curlinge başladığını ve kısa sürede kuzenleriyle önemli başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Curlingi çok sevdiğini ve milli takımda kendisini aile ortamındaymış gibi htiğini anlatan Damla Polat ise şu ifadeleri kullandı: "Burada ablamın ve kuzenlerimin desteği bana ayrı bir öz güven veriyor. Çünkü yanlışlarımızı yabancı birinin değil de onların söylemesi beni daha da mutlu ediyor. Biz şu anda 21 yaş kategorisine ağırlık veriyoruz. Bizim de hedefimiz ablalarımız gibi başarılı olarak A Milli Takım kadrosuna girmek. Bunun için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz."

 

Mihriban Polat da 5 yıl önce başladığı bu sporu severek yaptığını ve milli takım kadrosunda olmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. 

Editör: TE Bilisim