Erciş'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Van Gölü kıyısındaki 28 dönüm arazi, Erciş Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından düzenlenerek Kadın ve Aile Plajı olarak hizmete açıldı. Plajın açılışına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Plajda soyunma kabinleri, duş yerleri, tuvalet ve çeşmeler kurulurken, vatandaşlar hizmete açılan plaj için Kaymakam Yaşar'a teşekkür etti. 

 

 

ERCİŞ VANGÖLÜ İLE BULUŞTU

Daha önce birçok projenin açılışını gerçekleştiren Erciş Belediyesi, Van Gölü kıyısındaki atıl araziyi halk plajına dönüştürdü. Plajın açılışında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 11 Eylül'den bu yana Erciş halkının yaşamına değer katma peşinde olduklarını söyleyerek, daha önce ilçe halkının bir tabiat harikası olan Van Gölü'nden yeterince faydalanamadığını anlattı.

 

 

Yaşar, “Projeleri sizlerle paylaştığımızda belki bir çoğunuza hayal gibi geliyordu. Çok şükür bugün sona erdi, açılışını yapıyoruz. Ercişli kadınların bundan önce Van Gölü'ne kederle baktığını gördüm. Belki 80 yaşında olan teyzelerimiz var. Ömrünü deniz kenarında tüketirken, bir kez olsun gönül rahatlığıyla denize girmediğini bilmek hiçbir idarecinin vicdanının kabul edemeyeceği bir durum. Gelir gelmez geliştirdiğimiz projelerden birini hayata geçirerek vatandaşlarımızı denizle buluşturduk. Erciş'in insanları Van Gölü ile kucaklaşacak.” Dedi.

 

 

Yapılan konuşmanın ardından plajın açılış kurdelesi kesilirken, Kaymakam ve Başkan Vekili Yaşar ile beraberindekiler plajı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim