Yurt genelinde merakla takip edilen programların ilk sırlarında yer alan Aile ve Çalışma Bakanlığı projelerinden olan ASDEP ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte beklenen sonuçlara erişi sağlanmaya başlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde hizmete sunulan programla kapsamında, sosyal yardıma ihtiyaç duyan aileler için geliştirilen ASDEP projesi için yapılan başvuruların kabul edildiği ve ilgili başvuru arasından sonuçların da belli olduğu beyan edildi.

ASDEP Nedir?

1000 ASDEP olarak sunulan proje kapsamından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mesuldür. Bakanlık çalışmaları dahilinde yer alan ASDEP projesinin açılımı Aile Sosyal Destek Programı olarak ilan edilmiştir.

Programın amacı için bakanlık tarafından ilan edilen bilgilere göre; Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun olan kalifiye personellerin yürüttüğü görev ve operasyonlar dahilinde aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlardan faydalanabilmeleri için ve ayrıca ilgili desteklerden doğru kişilerin faydalanabilmesi için analiz ve tespitlerden yola çıkılarak; ihtiyaçlar dahilinde sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması işlerinin yürütüldüğü;  yetkililer tarafındn tespit edildiği üzere gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden de vatandaşların yararlanılmasının sağlanması amaçlandığı vurgulanmaktadır.

Özellikle KPSS 60 puan şartı ile alanında mezun öğrenciler talep eden Çalışma Bakanlığı bünyesinde; toplum genelinde yardıma ihtiyaç duyan ve destek bekleyen aileler için tahsis edilmiş ASDEP programı ile çok sayıda kamu personeli alımı yapılmaya devam edileceği beyan edilmektedir.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

İŞİLANLARIKARİYER

Editör: TE Bilisim