İŞKUR’un 3 bin kişilik işçi alımı ile ilgili çıkan bir haberde kendini ‘Ak Parti’ adına otorite sanıp Şehrivan’a olmadık hakaret, küfür ve dolaylı yollarla tehdide varan söylemler kullanan Ak Gençlik ile ilgili Vangölü Gazeteciler Cemiyeti bir kınama yayınladı. İŞKUR alımlarını eleştiren vatandaşların değerlendirmesi üzerine yapılan habere cevap veren, bunu yaparken de terbiye sınırlarını aşan bu ekiple ilgili AK Parti il başkanlığına seslenen VGC yönetimi sadece Şehrivan değil Van’daki birçok gazeteciyi hedefine alıp hakaret ve küfürlerle itham eden bu ekiple ilgili detayları da paylaşarak AK Parti’ye hangi üst akıl tarafından yönlendirildiklerini sordu!

 

Geçtiğimiz günlerde Şehrivan’da yer alan ‘Torpil Listeleri’ adlı haberden sonra muhatabı olmamalarına rağmen sosyal medyada Şehrivan başta olmak üzere Van’daki medya organlarına saldıran, ağır küfür ve hakaretler kullanan ve tehdit eden AK Parti Gençlik kollarının tavrı üzerine Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) bir açıklama yayınladı. Haberin çıkmasının ardından tamamıyla vatandaşların değerlendirmeleri üzerine yayınlanan İŞKUR alımları haberlerinin ardından gazetecilere yönelik ‘küfür ve hakaret’ dolu söylemlere yer veren AK Parti Van İl Gençlik Kolları Başkanı Sezgin Sezer adlı ismin gazetecilere yönelik saldırgan tavırlarını eleştiren VGC Yönetimi, bu isimlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması için Ak Parti Van İl Başkanlığı’na seslendi. Gazetecilere yönelik olmadık ithamlara yer veren ve hakareti çok üst seviyeye taşıyan Sezer ve ekibinin tavrı konusunda parti yönetimine seslenen VGC: ‘’Gazetecileri tehdit eden, hakaretler savuran bir kişi hakkında mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. Böyle bir davranış sergileyen bir kişinin halen bir siyasi partide görev alması ise abesle iştigaldir. Bu nedenle sosyal medya üzerinden kendisini kanun yerine koyup gazetecileri yargılama fütursuzluğuna düşen bu kişi, üst bir akla göre mi hareket etmiştir?” dedi.

 

GAZETECİLERE SALDIRDILAR!

Açıklamada Şehrivan’ın yaptığı ve vatandaşların değerlendirmeleri ile oluşturulmuş İŞKUR haberi ile ilgili habere de değinilirken bu haberden sonra AK Parti İl Gençlik Kolları mensuplarının tavırları eleştirildi. VGC Yönetimi açıklamasında linç kampanyasının başındaki ismin gazetecilere yönelik saldırgan tavrını eleştirerek: “Kentimizde İŞ-KUR’da, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında işçi alımları yapılmıştır. Bu konu üzerine Van’da yayın yapan üyemiz Şehrivan Gazetesi, sorumlu yayıncılık anlayışı çerçevesinde yapılan alımları haberleştirmiştir. Haberde konuşan vatandaşlar, İŞ-KUR listelerinin siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar tarafından hazırlandığını öne sürmüşlerdir. İşçilerin alım sistemini eleştiren vatandaşlar, ilgili kişilere karşı sitemkar ifadeler kullanmışlardır. Vatandaşlar torpili olmayanların listelere giremediklerini ayrıca iddia etmişlerdir. Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden Şehrivan Gazetesi’ne bir linç girişimi başlatılmıştır. Kendisini Twitter hesabında AK Parti Van Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı olarak nitelendiren Sezgin Sezer isimli kişi, görevi kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere saldırmıştır.”

 

BU EKİBİ KİM YÖNETİYOR?

Şehrivan ve Van’daki diğer medya mensuplarına saldırgan tavır içinde olan bu isimlerin tavrının kabul edilemeyeceğini dile getiren VGC yönetimi, bu isimlerin kimin talimatı ile bu tavırları sergilediğini de açıkça sorarak Ak Parti il başkanlığından bu isimlerle ilgili yaptırım uygulanması gerektiğini vurguladı. Açıklamada: “Sosyal medya üzerinden başta Şehrivan olmak üzere haberi yapan ve Şehrivan gazetesini destekleyen gazetecileri tehdit ve hakaret eden Sezgin Sezer, bunu kendi adına mı yoksa AK Parti adına mı gerçekleştirmiştir? Her iki durumda da gazetecilere yönelik bu tavır asla kabul edilemez. Bu kapsamda AK Parti Van İl Teşkilatının yöneticilerine sesleniyoruz: Gazetecileri tehdit eden, hakaretler savuran bir kişi hakkında mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. Böyle bir davranış sergileyen bir kişinin halen bir siyasi partide görev alması ise abesle iştigaldir.”

 

SEN MİSİN GAZETECİLERİ YARGILAYAN!

Haberi bahane edip gazetecilere yönelik küfür ve hakaretlerle birlikte Van’daki gazetecilerin gazeteciliklerini sorgulamaya varan söylemleri kullanan o grubun bu tavrının durumu daha vahim boyuta taşıdığını dile getiren VGC, konuya dair “Sosyal medya üzerinden kendisini kanun yerine koyup gazetecileri yargılama fütursuzluğuna düşen bu kişi, üst bir akla göre mi hareket etmiştir? Eğer böyleyse bu durum içinden daha da çıkılmaz vahim bir hal almıştır. Bölgede zor koşullar altında görevini yürüten gazetecilerin hedef gösterilmesi akla ziyan bir anlayıştır.” Sözlerini kullandı.

 

BU TROL EKİBİ KİME HİZMET EDİYOR?

Açıklamada en çarpıcı sözler ise bu ismin beraberindeki bir ekiple ilgili detayları oldu. 30-40 kişilik bir ekiple adeta ‘hakaret’ timi oluşturan bu grubun kime hizmet ettiğini soran VGC yönetimi AK Parti’nin günlerdir bu duruma sessiz kalmasını da eleştirdi. Açıklamada: “Kendince gazetecilik dersi de veren Sezgin Sezer, iki ofis kiralayıp oluşturduğu 30-40 kişilik trol ekibiyle kime hizmet etmektedir? Bu gerçeklik ortadayken AK Parti yöneticileri bu duruma nasıl sessiz kalabilmektedirler. Derdimiz gazetecilik yapan meslektaşlarımıza gösterilen hasmane tutumdur.”

 

HABER YANLIŞSA TEKZİP EDİLİR, KÜFREDİLMEZ!

VGC, Ak Parti’ye ve bu isimlere bir haber üzerinden başlayan küfür, hakaret, tehdit yerine habere dair itirazın yasal sınırlarının belli olduğunu, cevap vermenin şantajla olmaması gerektiğini vurguladı. Açıklamanın son bölümünde yaşananları bir kez kınayan VGC yönetimi, konuyla ilgili olarak ayrıcı söz konusu Sezgin Sezer adlı şahısla ilgili yargıya da başvuracaklarını belirtti. Açıklamada son olarak: “Başta Şehrivan olmak üzere İŞKUR üzerinden yapılan alımları haberleştiren gazetelere cevap verme hakkını kullanmak yerine tehdit ve hakaret yolunu seçen anlayışın mahkûm edilmesi gerekiyor. Haberin yanlış olduğunu ve yazılanların doğru olmadığını düşünen ve habere kendini taraf olduğunu düşünen yöneticilerin yapması gerekenler yasalarla çizilmiştir. Yine yapılması gereken ilgili gazeteciler aranarak cevap hakkının kullanılmasıdır. Eğer ilgili gazeteci cevap hakkına müsaade etmezse tehdit şantajla değil kanun yoluyla tekzip yolu seçilmelidir. Bu nedenle Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti olarak gazetecilere yapılan bu tür saldırıları kınıyor ve ayrıca bahse konu olan Sezgin Sezer isimli şahıs hakkında hukuki işlemlere de başlayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Denildi.

 

KÜFÜRLER SAYDIRTAN HABER NEYDİ?

Geçtiğimiz aylarda İŞKUR tarafından iki ayrı alım ile 3’er binlik alımlarla toplam 6 bin kişi istihdam edildi. Yaklaşık 100 bin kişinin başvurduğu işçi alımlarında sadece 3 bin kişiye iş ortamı sağlandı. İş-kur İl Müdürlüğü tarafından açıklanan 3 kişilik liste vatandaşları heyecanlandırdı. İşe girenlerin açıklandığı listeler açıklanır açıklanmaz büyük tepkiler oluştu. İhtiyaç sahibi irçok vatandaşın ismi bu listelerde yer almadı. Listelerin asılmasından sonra vatandaşlar listenin bir parti tarafından hazırlandığına tepki göstererek torpili olmayanın listeleri olmadığını tepki gösterdi. Listelerin açıklandığı gün vatandaşın sesine kulak veren Şehrivan ise bu eleştiren işçilerin tepkilerini yayınladı. Bu haberden sonra AK Parti cephesi suskun kalırken Ak Parti gençlik kolları adıyla hareket eden bir grup ise gazetecilere olay üzerinden saldırı politikasını başlattı!

 

TORPİL LİSTESİ, ONUN BUNUN LİSTESİ FARKETMEZMİŞ!

Öte yandan o hakaret furyasını başlatan o küfür ve hakaret sürecini başlatan da Sezgin Sezer adlı şahıs olmuştu. Şehrivan’da yayınlanan haberle ilgili sosyal medyada yorum yapan şahıs “Geçici de olsa 6.000 küsür işçi alındı. Bu alımları gerçekleştiren ve olmasını sağlayan AK Parti’dir. Liste torpil listesi veya onun bunun listesi fark etmez. Van’a devlet tarafından bu işçilere ayda 8 trilyon ödeniyor mu ödeniyor! (Toplamda yaklaşık olarak 72 trilyon) Bu para Van’da dönüyor mu? Dönüyor. Kim kazanıyor Van kazanıyor? Peki bizim yiğit mert gazetecilerimiz neden bunu gündeme getirmiyor? Ak Parti yapıyor, yaptı demek çok mu batıyor size merak ettim?” şeklinde yorumlar yapmış. Ardından da twitter üzerinde 30-40 kişilik o ekibi ile Şehrivan ekibine ve Van’daki diğer gazetecilere sonu gelmeyen hakaretler başlatmıştı.”

Editör: TE Bilisim