Şişli-Van Öğretmenevi’nde düzenlenen programa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Anneler Günü konulu slayt gösterimi ile başlayan programda; şiirler okundu, ilahi ve türküler seslendirildi. Annelerin önemi hakkında yapılan konuşmaların ardından program davetlilere verilen ikramlarla son buldu. Program bitiminde bir açıklamada bulunan AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, toplumun her ferdinin bir anne tarafından yetiştirildiğine vurgu yaptı. Toplumun salahiyeti, kalkınması ve kültür durumunu annelerin belirlediğini ifade eden Hakan, toplumun temel taşının anneler olduğunu söyledi. Hakan, “Cennet dinimizde alınabilecek en büyük ödül, gidilebilecek en uzak hedeftir. Cenneti dahi annelerin ayakları altına seren bir dindir. Buradan baktığımızda annenin önemini anlayabiliriz” dedi.
Annelerin yılın sadece bir gününde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Hakan, “Biz anneleri sadece bir günde ya da öldükten sonra hatırlamamalıyız. Dolayısıyla her gün Anneler Günü. Biz onlar için ne yapsak azdır. Ben burada herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

“KEŞKE DEMEYELİM…”


Zeynep Dülge adlı vatandaş ise, annelere hiçbir zaman saygıda kusur edilmemesi gerektiğini, onların kutsal olduğunu belirterek, “Hiçbir zaman annelerin değerini, kıymetini ayaklar altına almayalım. Onları başımızın tacı yapalım. Annelerimiz kıymetli varlıklardır. Onların kıymetini öldükten sonra mezarlarına gidip ağlayarak göstermeyelim. Onlar hayattayken, fırsatımız varken onları en güzel şekilde mutlu edelim. Sonrası çok geç olabilir. ‘Keşke’ demeyelim. İyi ki annelerimiz var diyelim. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, onların ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

 

BİLİCİ, MESAJ YAYINLADI

 

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mustafa Bilici, yayınladığı mesajında, “Karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin ve hoşgörünün simgesi olan annelik; yeri doldurulamayan, sözcüklerle anlatılamayan ve değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce ve en kutsal duygulardan birisidir. Varlıklarıyla yaşamımızı güzelleştiren, yaşam deneyimleriyle bize her zaman yol gösteren, dünyayı ve yaşamı sevdiren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum” dedi.

 

AK PARTİLİ FİDAN’DAN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAJI

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan da anneleri unutmayan isimlerden birisi oldu. Anneler günü dolayısıla bir mesaj yayınlayan Fidan, “Anneler ve babalar evlatlarının yanında hayatlarını idame ettirmeli. Bir evlat için, onları yaşlılıklarında kendi haline bırakmak kadar vefasızlık olamaz. Eğer aile güçlüyse millet olarak güçlüyüz, eğer aile kurumumuz erozyona uğruyorsa, millet olarak biz de çökmeye yüz tuttuk demektir. Bu özel günde Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim