Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar;

EMİNE BULUT AÇIKLAMASI

Siyaset kurumunun, hükümet müdahil olabileceği konuda derhal Aile Bakanlığımız harekete geçmiştir. Bakanlığımız konuya her aşamada müdahil olacaktır. Katliamı gerçekleştiren şahsın en yüksek cezayı alması hepimizin temennisidir.

Cumhurbaşkanımız da değindiler, hepimizi en çok bu kişinin, rahmetli Emine Bulut'un hayatını bu şekilde kaybetmesi kadar bunu bu şekilde hayatını kaybederken ona yardım etmek yerine birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci olması, bunu ele almamız gerekiyor. Orada insan hayatını kaybederken birileri yardım etmek yerine görüntü almak gibi bir  duruma nasıl düşebiliyorlar, topyekün değerlendirilmesi gereken bir konu.

'BÜYÜK BİR TOPLUMSAL YARADIR'

Üzerimeze düşen ne varsa bu konuları hassasiyetle yerine getirdik. Bu büyük toplumsal bir yaradır. Çok şiddetli bir şekilde sarsılıyoruz. Medeni hayata sahip olan bir milletin asla kabul etmeyeceği eylemdir.

'AK PARTİ OLARAK HER TÜRLÜ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNE HAZIRIZ'

Sosyal medyada görüntülerin bu şekilde yayılması, çocukların nasıl etkileneceğinin iyi anlaşılması gerekiyor. Sosyal medyada vahşet kültürüne karşı nasıl bir hassasiyet oluşturulabilir, AK Parti olarka her türlü görüş alışverişine hazırız.

AK PARTİ'NİN 18. YIL KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Darbe girişimlerini başka terör saldırılarını milletimizin desteğiyle aşmasını bildik. Askeri vesayete, yargı vesayetine sığınmak isteyenlerin milletten geçer not alamadıkları görülmüştür.

SURİYE'DEKİ GÜVENLİ BÖLGE

Suriye'de güvenli bölge kurulması seçeneği uzun bir süredir dile getiriliyor. Bu güvenli bölge terör örgütünün sınırlarımızdan uzaklaştırılmasını sağlayacak yeterli derinlikte ve Türkiye'nin kontrolünde olmalı. PYD/YPG unsurları bu bölgede olmamalıdır. Güvenli bölge barış koridoru olacak, göç akımının durdurulması için görev icra edecek.

Editör: TE Bilisim