ŞEHRİVAN HABER: Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde istifa etti. 

Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde istifa etti. Kıylık, yaptığı açıklamada yeni dönem İlçe Başkanlığına aday olmayacağını da açıkladı. 

KIYLIK: İSTİFA EDİYORUM

Edremit İlçe Başkanı Kıylık yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2012 yılından bu yana kesintisiz ve sırasıyla Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı), Ak Parti Van İl yönetim kurulu Üyeliği, Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Ayrıca partimizin seçim işlerinde beş seçimde il seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İl Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” olarak görev yaptım. 2018 yılı Şubat ayında genel merkezimizin takdirleri, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevine getirildim. İki yıldır bu kutsal görevi layıkıyla, adaletle ve üstün gayretlerle yerine getirdim. Partimizin 7. Olağan kongre süreci için Genel Merkezimizle yaptığımız istişarelerde yeni döneme yönelik İlçe Başkanlığı görevi için aday olmayı düşünmediğimi beyan ettim. Genel Merkezimizin de oluruyla, bu kutsal görev için başka arkadaşlarımızın aday olmasının önünü açmak ve sürecin doğru yürümesine katkı sunmak adına bugün itibari ile Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevimden ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum” dedi.

“EDREMİT’İ AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞTURDUK”

6. Olağan ilçe kongrenin yapılmasının ardından göreve başladığını anımsatan Kıylık, şu ifadeleri kullandı: “Edremit İlçe Başkanlığı görevinin tarafımıza tevdi edilmesinin ardından hazırlıklarımız sonucunda büyük bir coşku ve heyecan ile 6. Olağan İlçe Kongremizi gerçekleştirdik ve kurduğumuz teşkilatımız ile hemşerilerimize hizmete başladık. Nisan ayında Genel Başkanımızın teşrifleri ile gerçekleşen il kongremize Edremit olarak ev sahipliği yaptık. Erken seçim kararının alınmasıyla genel seçim hazırlıklarımızı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak 24 Haziran Genel Seçiminde ilçemizde partimizin oyunu ciddi şekilde artırarak %38 oy aldık. 31 Mart 2019 yerel seçiminde ise oy oranımızı daha yükseklere çıkararak %41,8 oy aldık. Hukuki mücadelemiz ve Seçim Kurullarına itirazlarımız sonucunda Edremit’i Ak Belediyecilik ile buluşturduk” 

“MAKAM VE MEVKİLER GELİP GEÇİCİDİR”

Kıylık son olarak şunları kaydetti: “Gerek seçim dönemlerinde gerekse normal zamanlarda ilçe teşkilatımızın gayretli çalışmaları kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Kapımız, gönlümüz ve telefonumuz her zaman açık olmuştur. Görev süremiz boyunca ilçe teşkilatımızın her bir mensubunun gayesi sadece Allah rızası için ilçemize, memleketimize ve insanımıza hizmet etmek olmuştur. Dava şuuru içerisinde ve bir aile sıcaklığında benimle yol yürüyen Ana kademe Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Gençlik Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Mahalle Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Sandık Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ederim. Rabbim, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a uzun ömürler nasip eylesin. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da liderimizin ve Ak Partimizin emrinde olacağız. İleri tarihlerde partimiz içerisinde yeni görevlere de talip olacağız. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmektir. O dönem Türkiye’nin en genç İlçe Başkanı olarak büyük bir onur ve gururla başladığımız bu önemli görevi aynı onur ve gururla bırakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit bizim için bir sevdadır. İleride atanacak İlçe Başkanımızın ve teşkilatımızın her daim destekçisi olacağız. Edremit Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin gayretli çalışmaları ile Edremit’in daha güzel olacağına yürekten inanıyorum”

Editör: TE Bilisim