AK Parti İpekyolu İlçesi’nin 3. Olağan Kongresi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kent meydanında gerçekleşti. Kongreye, Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Kadın Kolları Teşkilatı, Gençlik Kolları Teşkilatı, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Seçimde AK Parti İpekyol İlçe Başkanlığına Ethem Görgülü tekrardan seçildi. Pandemi tedbirleri kapsamında yapılan kongrede İlçe Başkanı Ethem Görgülü, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra söz alan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türtmenoğlu, süreci değerlendirerek AK Parti’nin geçmişten bugüne kadar olan çalışmalarına değindi. Ardından Van Milletvekili Abdulahat Arvas, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Arvas, AK Parti iktidarıyla başörtülü kadınların özgürleşmesi ve Kürtçe dilinin serbestliğine değindi.

“KORONA ÜLKEMİZİ VE İLİMİZİ HER ALANDA ETKİLEDİ”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan İpekyolu İlçe Başkanı Ethem Görgülü, “Bugün kongremizin sevincini dün Çatak ilçesinde aldığımız, şehit haberlerinden dolayı tam olarak yaşayamıyoruz. 2020 yılında Van’ımızda birçok doğal affet yaşarken, bir taraftan da bütün dünyayı etkileyen koronavirüs salgını ilimizi ve ülkemizi her alanda etkilemiştir. Bu doğal afetlerde ve salgında vefat eden tüm vatandaşlarımıza ve şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli yaslarına da baş sağlığı diliyorum.” Dedi.  

“BU MEDENİYETTE AŞK, SEVGİ VE MUHABBET VARDIR”

İpekyolu ilçesi nüfus bakımından Van’ın en büyük ilçesi ve Van’ımızın ticaret merkezidir cümleleri kullanan Görgülü, “İpekyolu yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve medeniyetlerin merkezi olmuştur. Bizim ülkemizde Yunus Emrelerin, İbn-i Arabilerin, Hacı bayram Velilerin, Mevlanaların, açtığı yolda önce insan, önce millet demeyi başarmış, kardeşliği, sevgiyi ve barışı her türlü maddi değerlerinin üzerine çıkarabilmiş bir milletiz. Bu medeniyette ikililik olmaz, yalnız birlik vardır. Bu medeniyette aşk vardır, dostluk vardır, muhabbet vardır. Bu medeniyet kulun değil, hakkın hakikatin üstün tutulduğu bir medeniyettir. Bizler bugünlere faninin değil bakinin, baki olanın peşinde koştuğumuz, geçici olanın değil, ebedi olanı aradığımız için iyi niyetimiz halisane çabamız sayesinde hamd olsun bu günlere gelebildik.” Diye ekledi.

“DERTLİYİZ HAMD OLSUN DERDİMİZİ SEVİYORUZ”

Tarih boyunca bu medeniyet içerden ve dışardan birçok düşmanla savaş etti. Sayısız harpten, sayısız çalışmalardan hamdolsun yıkılmadan çıkmayı başardı diyen Başkan Görgülü, cümlelerine şöyle devam etti: “Bizler bu topraklara payandayla değil, köklerimizle bağlıyız. Bizim sevdamız, aşkımız ve kavgamız bu milletin ve bu torakların selametini garanti altına almaktır. Çünkü biz kökü mazide olan atiyiz, evet dertliyiz hem de çok dertliyiz, derdimizi de hamdolsun seviyoruz.”

ARVAS: YASAKLAR ÜLKESİNİ ÖZGÜRLEŞTİRDİK

Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “İkinci Dünya Savaş’ından sonra hiçbir yerde ilerleme kaydedemeyen Türkiye, bu iradeyi halk zorladı. Refah bir ülke olmak istiyorduk. Hani derler ya bir yiğit bir ülkeyi kurtarır diye işte bizim yiğidimiz de Recep Tayip Erdoğan oldu. Bütün sorunları sırtlayarak yasaklar ülkesine son vermeye gayret ettiler. İmam hatiplerin önü tıkalıydı ve başörtüsü yasağı vardı hepsine son verdik. Mafya, iş camiası ve siyaset üçlü bir yolsuzluk ülkesine dönmüştü buna da son verdik. 18 yılda bütün vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardım ettik ve etmeye devam edeceğiz. AK Parti’den önce bu ülke de siyaset yapmanın zor olduğunu belirten Arvas, “AK Parti gelince bütün bu yasak ve zor siyaset son verdi. Kürtçe konuşmak yasaktı şimdi ise Kürtçe kanal açtık, herkes kendi dilini özgürce konuşabiliyor. Milletin dinine, diline ve ırkına saygımız var. Ebetteki biz bu ülkenin asli unsurlarıyız.” Şeklinde konuştu.

TÜRKMENOĞLU: “VAN’DA GENÇLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türtmenoğlu, “İpekyolu İlçesi’nin kongresinde bu coşkumuza ve heyecanımıza ortak olan tüm teşkilat mensuplarını saygıyla selamlıyorum. Bu davaya hizmet eden arkadaşlarım genç bir il olan Van’da gençliği daha zirvelere taşıyacağız. Pandemi salgını nedeniyle bu coşkumuzu daha geniş alanlarda gerçekleştirebilirdik. Ancak kentimizin ana kalbi bu kent meydanında bu sıcaklığı bize hissettirdiniz. Bu ülke terör örgütlerinden çok çekti ama yüreği ve mücadeleti olan bir genel başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ının sayesinde bu terör örgütlerinin hepsini söküp atacağız inşallah. Dün 3 tane şehidimizi kaybettik, acımız büyük, bu dava için şehit olmuş kardeşlerimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim