Ömer Aytaç AYKAÇ
ŞEHRİVAN

AK Parti Van İl Başkanlığı düzenlediği toplantı ile Van adaylarını resmi bir törenle tanıttı. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de katıldığı bir törenle adaylarını tanıtan AK Parti’de Çelik seçim süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, “2009’daki yerel seçimin nasıl alındığını hepimiz biliyoruz. Kapılara bırakılan ‘ya canınız ya oyunuz’ yazılarını da hatırlıyoruz. Kimse terör örgütünün gölgesinde siyaset yapmasın,” dedi.

Ak Parti geçtiğimiz hafta Genel Merkez tarafından açıklanan merkez ve ilçe adaylarını düzenlediği bir törenle halka tanıttı. Bir okulun spor salonunda yapılan törende adaylarını tanıtan AK Parti İl Başkanlığı’nın törenine Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ak Parti Van Milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatları ile birçok partili katıldı.

GÜLAÇAR: ADAY ADAYLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras’ın konuşması ile başlayan törende, sırasıyla milletvekili Burhan Kayatürk, Osman Gülaçar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van eski milletvekili Hüseyin Çelik konuştu. Aras ve Kayatürk’ün konuşmasının ardından halkın büyük bir coşku ile karşıladığı Osman Gülaçar bir konuşma yaparken, Gülaçar’ın sözleri sık sık salonu dolduran partililer tarafından kesildi. Konuşmasına ilçe adayların belirlenmesi ile ilgili sözleri ile başlayan Gülaçar, sadece 13 adayın seçildiği ilçe adaylarından geriye kalan 60’ı aşkın aday adayının da desteğini gördükleri ve salonda kendilerine destek için bulunmaları nedeniyle teşekkür etti.

“VAN BAHAR GELECEK”

Aday adaylarının aday gösterilmemelerine rağmen salonda kendilerine katılmalarının büyük bir anlam ve önem taşıdığının altını çizen Osman Nuri Gülaçar, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün bu tablodan Ak Parti’ye gönül vermiş, yürek bağlamış, birbirinden aziz değerli aday adaylarımızın da burada bulunması bizim adımıza bir iftihar onlar adına da yürekliliğin göstergesidir. Bu isimlerin dışında burada en büyük teşekkürü ve saygıyı hakeden kadınlarımız, teşkilatın her bir kademesinden ağabeylerimizden ve iftiharımız olan bu davaya omuzlayarak götüren gençlerimizdir.” Dedi. Bu seçimde gençlerin büyük katkısı olacağının altını çizen Gülaçar ayrıca şu ifadelere yer verdi; Bizler Van’a sevdalıyız, Vanlıları seviyoruz ve burada hakikaten Van’a hizmet noktasında bu seçimin bizim adımıza bir bahar olacağını ümit ediyoruz. Bu yıl Van’a gerçekten bahar gelecek. Gerçekten Van bir daha o güzel günlere kavuşuverecek”

BU HALK MAZLUMUN YANINDADIR

Öte yandan konuşmasının devamını son zamanlarda maruz kaldığı saldırılarla devam ettiren Gülaçar, bu saldırıların kendilerini yıldırmayacağını aksine daha büyük bir aşkla çalışmaya teşvik ettiğini söyleyerek; “Biz bu süreçte tek tek insanlarımızın yüreklerine dokunmak ve ellerini sıkmak için bir yola girdik. Haftalardır cadde cadde, sokak sokak geziyoruz. Ev toplantıları yapıyoruz. Bu çalışmaların bir bölümünde hepinizin de gördüğü üzere saldırıya uğradık. Ama sanmasınlar ki bu saldırılar bizi yolumuzdan edecek. Zulmün ahmakça taarruzu olmasa bu ses böyle gür çıkmazdı derler ya onlar üzerimize geldikçe biz daha da büyüyüveriyoruz. Bu halk mazlumdan yana bir halktır. Onların dualarının yüreklerimize, kulaklarımıza kadar geldiğine şahit oldum. İnşallah bizler 30 Mart için şu an karşınızda bulunan 13 adayımız ile beraber bir ekip bir kadro olarak Allah’ın izniyle Van’a baharı getireceğiz.

16 ŞUBAT’TA PROJELER AÇIKLANIYOR!

Gülaçar konuşmasının son bölümünde ise şu ifadelere yer vererek konuşmasını tamamladı; “Biz Vanlıyız, Van’ı biliyoruz, Van’ı tanıyoruz. Van’a sevdalıyız. bunun için birbirinden önemli ve değerli büyük projeler ile, mega, fiziki ve sosyal, kültürel, ekolojik teknolojik bütün projelerimiz ile size 16 şubatta start vereceğiz. Van’ı Van yapacak, Van’ı değiştirtecek, Van’ın bu makus talihine dur diyecek bir kadro ile geliyoruz. İnanın kendimize olan özgüveniniz kadar şu an Ankara’dan bizim sesimize ses veren yiğit ve aziz bir başbakan var arkamızda.”

Editör: TE Bilisim