ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ – HAMİT KARAKUŞ- Belediye başkanlığı için başvuru sürecini 3 Kasım 2018’de veren AK Parti Genel Merkezi bir çok ilde il ve ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu. İki ayı aşkın bir süredir büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları üzerinde çalışan AK Parti, 6 Aralık’ta Necdet Takva’yı büyükşehir adayı olarak duyurduktan sonra dün de 13 ilçe adayını duyurdu. Geçtiğimiz hafta sonu açıklanması beklenirken listeler üzerindeki değişiklik girişimlerinden sonra bu haftaya ertelen adaylar Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açıklandı. Geçtiğimiz hafta açıklanacağı iddia edilen listeye göre 4 değişikliğin yer aldığı 13 kişilik isim düzenlenen törenle duyruldu. Büyük bir katılımın gerçekleştiği tanıtım törenine Cevdet Yılmaz ve Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal da katılım sağladı. Adayların tek tek tanıtıldığı toplantının ardından AK Parti’nin eski ve yeni teşiklatları akşam da bir yemekte bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlerde Van’da belediye başkanlığı için yarışacak isimler belli oldu. Van’da 13 ilçe ve bir büyükşehir belediye başkan adaylığı için yarışacak olan isimler Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla halka açıklandı. Van’da bir toplantı salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Van Milletvekilleri, belediye başkan adayları, il ve ilçe başkanları ile yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Hınca hınç dolan salondu partililer ve aday adaylarına destek vermek için gelenler adeta izdiham oluşturdu. Şölen havasında geçen tanıtım toplantısında katılımcılar seçime dair değerlendirmelerini paylaştı.

YILMAZ: HÜKÜMET SİSTEMİ İLE ESKİ DÖNEM KAPANDI

Yılmaz, Tuşba ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 31 Mart akşamına kadar bütün hesapları öteleyerek tek bir hedefe, AK Parti'nin başarısına yoğunlaşacaklarını söyledi. Bütün aday adaylarının kendileri için değerli olduğunu vurgulayan Yılmaz, genel merkezde yapılan değerlendirmelerin ardından bu dönem için en uygun adayları belirlemeye çalıştıklarının altını çizdi. Son 16 yılda AK Parti'nin ülkede sessiz devrim yaptığını, demokratik standartları yükselttiğini, vesayetçi demokrasiyi tasfiye ettiğini anlatan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile eski dönemin kapandığını, şimdi hükümeti bazı uluslararası güç odaklarının değil, milletin belirlediğini vurguladı.

"EKONOMİMİZİ 4 KAT BÜYÜTTÜK"

Hala bir umutla "eski günlere nasıl döneriz" diyenlerin çabalarının genel seçimde boşa çıktığını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti: "İlk turda millet Cumhurbaşkanını millet seçti. Şimdi son umutları kaldı eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerin. Diyorlar ki 'yerel seçimde ne yapıp edip Rece Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'yi zayıflatalım, yeni tartışmalar başlatalım, Türkiye'nin ekonomisine, istikrarına zarar verelim.' Ama Türkiye buna müsaade etmeyecek. Ekonomide de hiçbir dönemde olmadığı kadar gelişme sağladık. Son 16 yılın ortalama büyüme hızı 5.7'dir. Ekonomimizi neredeyse 4 kat büyüttük. Geçen sene enflasyon biraz yükseldi. AK Parti'nin genel performansına bakıldığında ortalama enflasyon yüzde 9.5 olmuş. Bizden önceki dönemde ne olmuş. Enflasyon biraz arttı diye bağırıp çağıranlara sormak lazım. AK Parti'den önce enflasyon neydi. 14 yıla bakıldığında ortalama enflasyon yüzde 70'in üzerindeydi. Biz tek hanelere düşürdük. Ekonomimize saldırılar oldu biraz yükseldi ama bu yıldan başlayarak yeniden aşağıya gidecek ve tek haneli rakamlara ulaşacağız. Bazı yıllar üç haneli enflasyonlar yaşadı bu ülke. Enflasyon canavarı diye bir kavram vardı, AK Parti o kavramı kaldırdı çok şükür. Şimdi yeni bir dalgalanma var ama onu da kontrol altına aldık. Daha iyi günlere gideceğiz."

"AK PARTİ MİLLETİN KAYNAKLARINI RANT ÇEVRELERİNE YEDİRMEDİ"

Yılmaz, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de nüfusu 66 milyon, toplam çalışan sayısının da 19 milyonun biraz üstünde olduğunu belirterek, 16 yılda nüfusun 81 milyona, çalışan sayısının da 29 milyona yükseldiğini aktardı. Bunun büyük bir başarı olduğunu kaydeden Yılmaz, "16 yılda 15 milyon nüfus, 10 milyon istihdam arttı. Buna başarı denmez de ne denir. İstikrar güven olunca bunun her yere yansıdığını görüyorsunuz. AK Parti milletin kaynaklarını çarçur etmedi. Rant çevrelerine yedirmedi. AK Parti'den önce toplanan vergilerin yüzde 86'sı faizlere gidiyordu. Bütçe harcamalarımızın yüzde 43 faizlere gidiyordu. AK Parti sayesinde bunlar çok aşağı seviyelere geldi. Eski oranlarla bugünkü bütçeleri yapmış olsaydık, mevcut faiz harcamalarına ilave olarak 300 milyar Türk Lirası daha faize bu devlet para verecekti. Çok şükür AK Parti'nin farkı bu. Bu kadar hizmeti nasıl yaptınız diye soruyorlar. Faize giden paralar yol, üniversite oluyor, bir çok kanalla millete geri dönüyor. İstikrarımızı bozmalarına izin vermeyeceğiz, kaynaklarımızı halkımıza aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞİN EKSİKLERİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK”

Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerine AK Parti döneminde yapılan hizmetlerle AK Parti öncesinde yapılan hizmetlerin karşılaştırılmasını isteyen Yılmaz, bölgede hem mevcut hizmetlere kaynak ayırdıklarını hem de geçmişin eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirtti. Ulaştırma, eğitim, sağlık alanlarında bölgeye ayrıcalıklı yatırımlar yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, depremde büyük yıkım yaşayan Van'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 5 milyar Türk Lirası'nı tek kalemde aktardıklarını anlattı.

TÜRKMENOĞLU: SEÇİM ZAFERİMİZİ TAÇLANDIRARAK DEMOKRASİ ŞÖLENİNE ÇEVİRECEĞİZ

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 31 Ocak’ta seçim startının cumhurbaşkanı liderliğinde başlatılacağına dikkat çekerek, “31 Mart yerel seçimlerle ilgili ilimizin hasrete beklediği çalışmalar ak belediyelerle başlayacak inşallah. Her geçen süreçte aday adayı başvuru sayısı artmıştır. Bu da partimize olan teveccühtür. Bu bir demokrasi yarışıdır. Herkesin tüm imkanlarını seçim zaferi için kullanmalarını istiyoruz. Adaylarımız artık belli oldu. Bu adaylarımız genel merkezimiz tarafından belirlendi. Partimize tavır alan kişi Ak Partili olmamıştır demişti sayın cumhurbaşkanımız. Partimize zarar veren her türlü zararlı sözden kaçınmamız lazım. Bir ve bütün olarak hedefimize kilitlenmemiz lazım. 31 Mart akşamı seçim zaferimizi taçlandırarak demokrasi şölenine çevireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

KARTAL: YORULACAĞIZ AMA KARŞILIKSIZ KALMAYACAK!

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal konuşmasında, “Van, Türkiye için, bizim için çok önemlidir. Bu seçimi bir milat tarihi olarak kabul edip canla, başla çalışacağız. Biz yorulacağız ama bu karşılıksız bir yorulma olmayacaktır” ifadelerine yer verirken, Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, “Biz hezimet partisi değil, hizmet partisiyiz. Eğer biz gerçekten istersek inanırsak, şehri kazanmak için çok zorlanmayacağız. Pireye kızıp yorganı yakmamamız lazım. Bu memleket bir daha kaybederse toparlanamaz” şeklinde konuştu.

ARVAS: AK PATİ KAZANMAZSA ESNAFLAR HUZURLA OLMAYACAK!

Toplantıda AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas yaptığı konuşmada, “Ak Parti, ezilenlerin partisi, mağdurların partisidir. Türkiye’ye umut bağlayanların partisidir. Zalimlere karşı haykıran, Dünya’da İslam sesini yükselten, Kuran’a hizmetkâr olan bir ekibin partisidir. Düşüncesin de hayatında İslam olan yanlışlardan uzak, hile ve tuzaklarla mücadele eden bir erdemliler hareketidir. Bizim elimizde çok malzeme var, biz bunları halkamıza anlatırsak, Ak Parti’nin 16 yılda 17’inci yıla girerken nice sessiz devrimleri başardığını hepimiz biliyoruz. Neler yaptığını biliyoruz,  zülüm çemberlerinin nasıl kırıldığını biliyoruz. Annelerin hapishanelerde kendi öz evlatlarıyla, kendi lisanlarıyla Kürtçe konuşmadıklarını, bu yasakların nasıl kaldırıldığını görüyoruz, biliyoruz. AK Parti Van'da kazanmasa ne olacak? Tüccarlar kaybedecek, iş sahipleri işlerini kaybedecek, başörtülüler caddelerde yürüyemeyecek, esnaflar huzurlu olmayacak, silahlı çeteler yine şehirde peydahlanacak, esnaf yine ikinci vergiye tabi olacak, emin bir şehir olamayacak, emin bir belde de yürümeyeceksiniz. Bu günleri yaşamadık mı? Hepsini yaşadık. Biz hezimet partisi değil, hizmet partisiyiz. Eğer biz gerçekten istersek inanırsak, şehri kazanmak için çok zorlanmayacağız. Pireye kızıp yorganı yakmamamız lazım. Bu memleket bir daha kaybederse toparlanamaz.” Dedi.

İŞTE AK PARTİ’NİN İLÇE ADAYLARI

Ak parti ilçe belediye başkan adayları ise şunlar:

İpekyolu: Muhsin Aydın

Edremit: İsmail Say

Tuşba: Salih Akman

Erciş: Abdul Menaf Turan

Gevaş: Murat Sezer

Çatak: Abdurrahman Şeylan

Saray: Kemalettin Arıcı

Çaldıran: Şefik Ensari

Özalp: Şemsmahfuz Halid Kadirhanoğulları

Başkale: İsmail Ayaz

Bahçesaray: Meki Arvas

Muradiye: Kemal Polat

Gürpınar: Hayrullah Tanış

Editör: TE Bilisim