Ak Parti'den istifa ettikten sonra Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerinin yanında, Ak Parti'den istifa sürecini de anlattı. 2016'da yaşanan istifa sürecinde, bütün teşkilatların kendisiyle birlikte istifa etmek istediğini dile getiren Davutoğlu’na Ak Parti Van Eski İl Başkanı Zahir Soğanda’dan yanıt geldi.

SOĞANDA, DAVUTOĞLU’NA YANIT VERDİ

2016'da yaşanan istifa sürecinde, bütün teşkilatların kendisiyle birlikte istifa etmek istediğini dile getiren Davutoğlu, "Hakkını veremeyeceğimi düşündüğüm anda istifa ettim. Ben fedakarlık yaparak, devlet yönetimi krize girmesin diye istifa ettim. İlk defa söylüyorum burada… Bütün teşkilatlar 'İzin verin sizinle birlikte istifamızı verelim' dediler." İfadelerini kullanmasının ardından Eski Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’dan yanıt verdi. 

SOĞANDA: BEYANI KABUL ETMİYORUM

Eski Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın yaptığı yazılı açıklamada; Ahmet Davutoğlu’nun çıktığı bir televizyon kanalında 2016 yılında kendilerinin başbakanlıktan ve Genel Başkanlıktan istifa ettiği o dönemki İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’ya atfen; “bütün il başkanları istifa etmeye hazır” beyanını kesinlikle kabul etmediğini kaydetti. 

SOĞANDA: GÖREVLERİN TÜMÜNÜ ŞEREFLE YAPTIM

Kuruluşundan bugüne kadar Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde şerefle görev yaptığını ifade eden Soğanda, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 senesinde Van Belediye meclis Üyesi seçildim. 2009/11 yıllarında Van il başkan Yardımcısı; siyasi ve hukuki işler başkanı olarak görev yaptım. 2011 genel seçimlerinde 5. Sıra milletvekili adayı gösterildim. 04.07. 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı ve genel başkanlığı döneminde kendilerinin tensipleriyle Van il başkanı olarak atandım. 20.11.2017 tarihine kadar bu görevi sürdürdüm. Her dönem Partimin avukatlığını üstlendim. Bu görevlerimin tümünü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şerefle yaptım” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ”

Son olarak Soğanda, şu ifadeleri kullandı: “Kuruluşundan bugüne kadar Partimizin lideri ve bizim liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır; bundan sonra da öyle olacaktır. 15 Temmuz akşamı da dediğimiz gibi, bizler Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yanındayız ve Ak Partimizin saflarında milletimizin hizmetindeyiz. Bahse konu 2016 yılındaki iddialardan haberdar olmadığım gibi, böyle bir teklif de kimse tarafından şahsıma yapılmadı;  yapılmış olsaydı dahi istifa etmemiz asla mümkün değildi. Sarf edilen bu sözleri kabul etmiyoruz. O dönem AK Parti Van il Başkanı olarak şunu belirtmeliyim ki; hiçbir zaman istifa etmeyi düşünmedim ve o dönem AK Parti Van İl Teşkilatından hiçbir teşkilat mensubumuz istifa etmediği gibi davamıza olan samimi bağlılığımızın sorgulanması da kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim