AK Parti'de Zahir Soğanda'dan boşalan il başkanlığı koltuğu için yeni isim arayışları sürüyor.

Soğanda'nın istifasının alınmasının ardından geçici başkanlık ile yönetilen il teşkilatı için hazırlıklar tamamlandı. 30 civarında ismin adaylık başvurusu yaptığı belirtilen AK Parti Van İl Başkanlığı için haretete geçen genel merkez tamamlanan sürecin ardından temayül yoklaması başlattı.

 

Zahir Soğanda’dan boşalan Ak Parti Van İl Başkanlığı koltuğu için Genel Merkez harekete geçti. Van ve bazı illerde il başkanlarının istifasını alan Ak Parti Genel Merkezi, yeni isim için dün Van’da temayül yoklaması gerçekleştirdi. 30 civarında il başkan adayı arasında seçim yapılması için partinin il ve ilçe teşkilatlarındaki ana kademede yer alan isimlerin oy kullandığı yoklamada “Van il başkanı kim olsun?” sorusuna cevap arandı. Teşkilat mensupları, eski başkanlar ve yöneticilerin oy kullandığı temayül yoklamasında partililerden il başkanlığı için 3 isim yazması önerildi. AK Parti Bölge Koordinatörü Mücahit Daloğlu’nu katıldığı temayül akşam saatlerine kadar devam etti. Bugün ise tüm adaylar ile yüz yüze görüşecek olan Daloğlu ve diğer yöneticiler hafta boyunca da Van’da nabız yoklayacak.

 

BU İSİMLER İL BAŞKANI İÇİN OY KULLANDI

AK Parti’de dün il başkan adaylığı heyecanı yaşandı. Son günlere kadar bir çok ismin çekimser durduğu süreçte haftasonu AK Parti’ye il başkanlığı için müracaat yağdı. Soğanda’nın istifası sonrası sadece bir kaç ismin konuşulduğu il başkanlığı için 30 civarında başvuru yapıldı. Eski milletvekillerinin de ayrıca isminin telaffuz edildiği başkanlık için dün yapılan seçimde il asil yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, il demokrasi hakem kurulu üyeleri, il kadın kolları asil yönetim kurulu üyeleri, il gençlik kolları asıl yönetim kurulu üyeleri, il belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, ilçe gençlik kolları başkanları oy kullandı.

 

KOORDİNATÖR ADAYLARI DİNLEYCEK

Tüm bu isimler il başkanlığı için 3 isim verirken gün boyu yapılan temayüllerde yeni başkan için seçim heyecanı sürdü. Gün içinde adaylarla da görüşmesi beklenen Daloğlu, seçim geç saatlere kadar devam edince ikili görüşmeleri bugüne bıraktı. Bugün de il başkan adayları ile tek tek görüşecek olan Daloğlu, Van’da hafta boyunca kentin önemli kesimleri ve halk ile görüşmelerde bulunacak. Van il başkanı için ince eleyip sık dokuyan AK Parti Genel Merkezi, hafta boyunca yapılacak olan görüşmelerin ardından önümüzdeki hafta itibariyle de belli isimleri Ankara’ya davet edip yeni il başkanını atayacak. 

Editör: TE Bilisim