İpekyolu İlçe Teşkilat Başkanı, Eczacı İlhami Çakırtaş, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın istifasıyla boşalan il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Çakırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz olduğu üzere gerek ülkemiz gerekse de İslam coğrafyasının dört bir tarafı hain emeller peşinde koşan küffarın birçok yönlü saldırılarıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemi yaşamaktadır. Bu dönemde tüm dünya Müslümanları ve mazlumları kurtuluş ümidi olarak ülkemizi görmekteler ve de ülkemizden ümmetin kurtuluşu adına büyük bir haklı beklenti içindeler.”

 

ÇAKIRTAŞ: ELZEM KILMIŞTIR

Çakırtaş, “Bu beklentinin kökeninde bizleri İslam sancağını dünyada yüzyıllarca adaletle temsil eden ecdadımız Osmanlının ve de Selahaddin Eyyübi'nin torunları olarak görmeleri yatmaktadır. Tarihin yüklemiş olduğu bu misyonun farkında olarak gecesini gündüzüne katarak çalışan Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, dünya lideri, Recep Tayyip Erdoğan'ın ümmetin kurtuluşu adına sergilediği çabayı kendimize örnek alarak çalışmamız gerektiği bir zaman dilimini yaşadığımız kanaatindeyim. Bu kanaat gönlümüzde ümmetin derdini kendi derdinden önde hisseden, bugün olmazsa ne zaman, sen değilsen kim sorularına bizleri sürekli muhattap kılmaktadır. Bu muhattaplık ve sorumluluk bilinci icra ettiğimiz vazifeleri daha üst basamaklara taşımamızı elzem kılmıştır.”

 

 

“HALKIN HİZMETKARLIĞINA TALİBİM”

Zahir Soğanda’dan boşalan Ak parti Van İl Başkanlığı görevine aday olduğumu belirten Çakırtaş şöyle devam etti: “Siyasi yaşamıma, gençlik yıllarımda Refah Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığıyla başlayıp Fazilet partisi. Saadet Partisi ve de Ak Partinin çeşitli kademelerinde görev alarak sürdüren biri olarak 20 yılı aşkın edinmiş olduğum siyasal bilgi, yönetim, beceri, teşkilatçılık ve tecrübelerimi Van siyasetinin ve geleceğinin yeniden şekilleneceği bu dönemde paylaşmak istiyorum. Van'ın bütününü kapsayarak doğru kararlar verecek sivil toplumun katılımını sağlayan bir yönetim anlayışı ile Van halkının hizmetkarlığına talibim. Siz değerli Vanlı hemşerilerimizden hayır dualarınızı beklerken Ak Parti'mizin kuruluşundan bugüne ilimiz teşkilatının yönetsel kademelerinde görev almış herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki şekillenecek yönetim kadrolarının ilimize ülkemize hayırlı hizmetler sunmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilisim