AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, il yönetimi, merkez ilçe başkanlığı, kadın kolları, gençlik kolları ve Van Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan ağaçlandırma alanına 500 çam fidanı dikerek, Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine 81 ilde başlatılan orman projesini Van’da uygulayarak örnek bir çalışmaya imza attılar.

Fidan dikimi organizasyonunda konuşan İl Başkanı Abdullah Aras, Van’ın ormanlık alandan mahrum kalan bir il olduğunu söyledi. Milletvekili Orhan ve parti yönetimi ile birlikte Van’ın geleceğine bir orman kazandırmak adına AK Kadınlar Orman Projesi’nin Van’daki çalışmalarını başlatmak ve desteklemek için burada olduklarını ifade eden Aras, “Bu proje Sayın Başbakanımızın talimatı ile 81 ilde hayata geçirilmektedir. Biz bunu bir başlangıç olarak sayıyoruz. İnşallah devamını da getireceğiz. Dileriz vatandaşlarımız da bu ağaçlara sahip çıkar. Onlar da bir ağaç dikerek Van’ın yeşil geleceğine destek verir” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ise, bugün 500 fidan dikimi için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bu güzel bahar gününde umuyoruz ki bu ağaçlar bu bölgeyi yeşillendirip güzelleştirir. Diktiğimiz bu güzel fidanlar; bahara, barışa, kardeşliğe adanmış olur. Çok önemli bir süreçteyiz, çok güzel günlerdeyiz. İnşallah kadınların, annelerin, vatandaşlarımızın yüreğiyle birlikte bu güzel günleri nihayete ve olumlu bir sonuca erdiririz. Bütün arkadaşlarımızın burada bir fidanı oldu. Herkese hayırlı olsun. Şayet vatandaşlarımız bu alana sahip çıkarlar ise bu güzel ormanımız 1-2 yıla boy gösterir. Ben Van halkından şunu rica ediyorum. Orman İşletmeleri İl Müdürlüğümüz değişik bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyor. Bununla beraber alanın etrafını tellerle koruma altına alıyor fakat, daha sonra geceleri vatandaşlarımız bu çitleri kesip hayvanları içeri sokuyorlar. Biraz önce müdürümüz bize 3 yıl önce dikilen badem ağacını gösterdi. 3 senedir hayvanlar ağacın üstündeki fideleri yediği için ağaçlar hiç gelişmemiş ama ölmemiş. Bütün vatandaşlarımızdan bu hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum. Fidan hayattır, doğa hayattır, yeşillik hayattır. Biz, insan hayatını yaşatırken doğa hayatını da yaşatıp ikisini dengede tutmamız lazım. Ben bu projeye katkı sunan bütün partili arkadaşlarımıza, Kadın kolları başkanımıza, il başkanımıza, müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Fidanı diktik bitti olmuyor buradaki arkadaşlarımdan rica ediyorum sürekli gelip bu fidanlarımızı kontrol etsinler. İnşallah parsel parsel Van’ın her tarafı yeşillendirilecektir. Van Gölü’nün etrafı da yeşillendirilecektir. AK Ormanımızı hayra vesile olmasını dileyerekten hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim