ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ- Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Başkale İlçesi’ndeki sınır mahallelerinde yıkıma neden olan deprem bölgesini ziyaret etti.

Başkale ilçesinde sınırdaki mahallelerde yıkıma neden olan depremden sonra Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, il teşkilatı ve ilçe teşkilatı mensuplarıyla birlikte deprem bölgesini ziyaret etti. Sabah saatlerinde depremde hasar gören mahallere gitmek üzere Başkale’ye giden Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Özpınar, Güvendik, Gelenler, Böğrüpek ve Kaşkol Mahallelerini tek tek ziyaret edip mahalleliyle bir araya geldi. Türkmenoğlu, ilk önce Albayrak yol ayrımında bulunan Bebleşin Karakolunda yardım yönlendirme Merkezi’nde çalışanlarla bir araya geldi. Burada bir süre çalışanlarla sohbet edip son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Türkmenoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra taziye evinde mahalleliyle bir araya gelen Türkmenoğlu, depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

TÜRKMENOĞLU’NDAN DEPREM BÖLGESİNE ZİYARET

Özpınar Mahallesi’ndeki çadırları ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkmenoğlu, İran’ın Khoy kentinde meydana gelen iki yıkıcı depremle Başkale İlçesi’nin sınır mahallelerinde yıkıma neden olduğunu ve üzücü hadiselerle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. Türkmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem hadisesinde 10 vatandaşımız vefat etti, bugün bu çadırda deprem şehidi kardeşlerimizin ailesiyle bir araya geldik. Bunlar hepsi şehit çocukları, bunların acılarını paylaşmak için burada bulunuyoruz. Malumunuz 31 Özpınar Mahallesinde, 7 Güvendik Mahallesinde, 28 tane Gelenler Mahallesinde olmak kadıyla 69 kişi de deprem de vatandaşımız yaralandı. Yaralılarımızın birçoğu taburcu edildi, bir kısmı da tedavileri devam etmektedir” dedi.

“ACI YAŞAYAN AİLELERE DOKUNARAK ONLARIN HİSSİYATINA ORTAK OLDULAR”

Türkmenoğlu, deprem hadisesinin yaşanmasının hemen ardından devlet ve hükümet olarak hemen olay yerinde olduklarını ve hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ifade etti. Türkmenoğlu, deprem yaralarının hızla sarıldığını belirterek şunları ifade etti: “Devletimiz ve hükümetimiz deprem bölgesinde kendi alanlarında birçok çalışma gerçekleştirdiler, özellikle depremde acı yaşayan ailelere dokunarak onların hissiyatına ortak oldular. Bizlerde o günden bugüne kadar yoğun bir şekilde deprem bölgesinde yer alıyoruz” diye belirtti.

“TOPYEKÛN BİR SEFERBERLİK İLAN ETTİK”

Deprem yaşanan mahallelerde geçim kaynağının hayvancılık üzerine olduğunu anımsatan Türkmenoğlu, “Depremde mahallelerimizde telef olan hayvanların tespit edilmesinin ardından yenileri verilecektir. Bir taraftan çadır kentler kurulurken bir taraftan da küçükbaş hayvanları için de çadırlar kuruluyor. Depremde etkilenen vatandaşlarımız için yoğun bir çaba ve çalışma yürütülüyor. Ak Parti İl Teşkilatı ve diğer teşkilat mensuplarıyla birlikte ilk günden itibaren depremde etkilenenlerin acısına ortak olmak adına topyekûn bir seferberlik ilan ettik”

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZANLARA FIRSAT VERMESİN”

Ak Parti teşkilatı olarak deprem bölgesine sonuna kadar desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Türkmenoğlu, “Burada yaşanan depremi fırsata çevirip daha modern çok daha organizeli Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından özel projelerle burada konutlar inşa edilecek. Özellikle ahırlar yeniden revize edilecek, peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Burada yeniden modern mahalle inşa edilecek. Bunlar güçlü hükümetimizin geçmiş dönemlerde özetle 2011 yılında yaptığı yatırımlara karşılık buradaki deprem bölgesinde yakın bir zaman içerisinde imar edilerek deprem yaralarını hızlı bir şekilde sarmak için büyük bir gayret gösteriliyor. Haliyle teşkilat olarak sık sık ziyaret edeceğiz. Teşkilatımız ilk günden itibaren deprem yaşanan vatandaşlarımızın yanındayız. Allah bir daha islam alemine, ülkemize ve kentimize böyle bir afet yaşatmasın. Depreme hazır hale gelmemiz lazım. Millet olarak devletimize sahip çıkacağız. Sıkı sıkı sarılacağız, dosta düşmana karşı birlik beraberlik örneği göstereceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozanlara fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

TÜRKMENOĞLU’NA İL VE İLÇE TEŞKİLATI EŞLİK ETTİ

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na deprem bölgesindeki ziyarette, Ak Parti Van İl Kadın Kolları Başkanı Hava Duran, Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Ferhat Atacan, Ak Parti Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan, il ve ilçe teşkilat mensupları eşlik etti.

Editör: TE Bilisim