MERAL YILDIZ - ŞEHRİVAN

31 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak olan AK Parti 7’inci olağan Van Kongresi öncesi kulisler hareketlendi. Kongre öncesi sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan geçmiş dönem Ak Parti Edremit İlçe başkanı  Halis Bayramoğlu basınla bir araya gelerek adaylığını resmen açıkladı. Bayramoğlu’na eski yönetimden birçok isimde destek verdi.

31 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak olan AK Parti 7. Olağan Van Kongresi öncesi siyaset kulisi hareketlendi. Geçmiş dönem Ak Parti Edremit İlçe başkanı Halis Bayramoğlu, Cumartesi günü yapılacak olan il kongresinde başkanlık için aday olduğunu duyurdu.  

“BU DAVAYI DERT EDİNMİŞ İNSANLARIZ”

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayramoğlu, “Öncelikle tüm İslam aleminin ve siz katılımcıların, davadaşlarımızın, değerli ve kıymetli basın mensubu temsilcilerimizin nezdinde, mevlit kandilinizi tebrik eder, insanlık alemine hayırlar getirmesini temenni ederim.” Dedi. Bayramoğlu, “Bizler Bu Davanın Kuruluşundan bu yana hizmet etmiş, Bu partinin Kurucuları, Geçmiş Dönem il ve ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları Sandık müşahitleri ve Çeşitli Kademelerde Alnımızın Akıyla, Görev Yapmış neferleriz. Yine Bu Memleketin bileşenlerinden oluşan, her daim bu davaya Hizmet etmiş kanaat önderleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak, gerek hak davamıza olan bağlılık ve sadakatimizden, gerek memleketimize olan bağlılığımızdan ötürü bir araya gelmiş, bu davayı dert edinmiş insanlarız.” Şeklinde konuştu.

“BU YÖNETİM ANLAYIŞININ, BU DAVAYA ZARAR VERDİĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ VE İZLEMEDİĞİMİZ BU SÜREÇTE ŞAHİT OLDUK”

Memleket ve dava için bir araya geldiklerini ifade eden Bayramoğlu, “Bir araya gelme sebebimiz önce davamız, ardından memleketimizdir. Bizler bu davayı bir arpa boyu daha ileriye nasıl taşırızı şiyar edinmiş. Bu davanın hizmetkârları olarak Bir araya gelmiş ve bu davayı dert edinmişler olarak, Artık gelinen bu noktada ilimizdeki mevcut yönetim anlayışının, vatandaşa kapısı kapalı, partili, partisiz her kesimden vatandaşın talebine, isteklerine ve ihtiyaçlarına sağır, bir yönetim anlayışının olduğuna şahitlik edenler olarak, geçmiş dönemde bu davaya hizmet etmiş, emek vermiş, bedel ödemiş hatta bu uğurda şehit vermiş davadaşlarımızı dışlayan ahde vefa göstermeyen bu ilimizdeki bu yönetim anlayışının, bu davaya zarar verdiğini gördüğümüz ve izlemediğimiz bu süreçte şahit olduk” şeklinde konuştu.

“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Bayramoğlu konuşmasının devamında, “Bizler davamızın kurucusu olan cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; tekrardan 2001'deki azim ve birliktelikle, kardeşlik hukukunu ve ahde vefayı yeniden tesis etmeyi hedefleyerek, kırgınlıklarımızı onarıp, bir yandan da yeni gönülleri feth etmeyi niyet ederek, yapılan belli istişareler neticesinde, alınan kararımıza binaen 31 Ekim 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Ak Parti Van İl Başkanlığı Kongresinde bu davayı bir adım daha ileriye taşımak, hizmet etmek, hizmetkârlık hırkası giymeye adaylığımızı açıklayarak; Van Ak Parti İl Başkanlığı, görevine aday olduğumuzu duyuruyoruz. Siz davadaşlarımızdan, yol arkadaşlarımızdan ve değerli delegelerimizden başta dua ve desteklerini beklediğimizi belirtmek isteriz.” Dedi.

“BİZLER PARTİSİNİ BIRAKIP GİDENLERDEN DEĞİLİZ”

Bayramoğlu son olarak şunları söyledi: “Bugün açıkladığımız İl Başkan adaylığımız partimize ve davamıza karşıt bir duruş değil aksine, 2001'deki ruha, samimiyete ve öze dönüşe vesile olacağına inanarak, bu davayı benimseyip, ilimizdeki yönetim anlayışından kaynaklı, kötü gidişatı gördükten sonra, partimizin toparlanmasına vesile olacak, bir adım olarak da, değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler partisini bırakıp gidenlerden değil, aksine her olumsuzluk ve aksiliğe karşın her daim bu davayı sonuna kadar sahiplenen ve omuzlayanlardan olacağız. Ayrıca, muhalif liste diye adlandırılmaya kesinlikle karşı durduğumuzu hatırlatarak diyoruz ki; bizler bu davanın gerçek sahipleri olduğumuzu bir kez daha gövdemizi taşın altına koyarak hatırlatmak isteriz.”

Editör: TE Bilisim