Van Belediyesi’nin önceki gün gerçekleştirilen bütçe toplantısına damgasını vuran belediyenin 780 trilyon borcu olduğuna dair iddiaların yankıları sürüyor. Mecliste AK Partili meclis üyelerinin bütçe görüşmeleri sürerken söylediği; “Burhan Yenigün döneminde daha fazla iş yapıldı” sözü üzerine başlayan tartışma üzerine söz alan Başkan Yardımcısı Doğar, “Bugüne kadar bu belediye başkanını bir yerde gören oldu mu? Bu belediye başkanını çarşıda gezerken gören olmuş mu?” diyerek tepki göstermiş, Van Belediyesi’nin 780 milyon borcu olduğuna dair söylentileri ile ilgili olarak ise, “Bunlar ya dayak yememişler yada sayı saymasını bilmiyorlar.” Demişti. Bu açıklama üzere sosyal medya üzerinden BDP’ye cevap veren AK Parti, Van belediyesi’nin bütçe ile ilgili açıklamaları üzerine, “Şaka gibi” ifadelerine yer verdi.

ŞEHRİVAN/ÖZEL HABER


Ak Parti Van Teşkilatı sosyal medya sitesi twitter’daki resmi hesabı üzerinde önceki gün gerçekleştirilen belediye meclisi bütçe toplantılarında yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyenin bütçe toplantılarında Van belediyesinin tahmini bütçesini 575 milyon TL olarak açıklaması ve kıt imkanlarla hizmet yaptığını belirtmesi üzerine twitter üzerinden söylenenlere tepki gösteren Ak Parti Teşkilatı, twitter üzerinden BDP’ye gönderme yaptı. Van Belediyesi’nin Ak Parti’de olduğu dönemde yapılanlar üzerinden BDP’ye gönderme yapan mesajlarda bütçe ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi;

“ŞAKA GİBİ…”

“Van Belediyesi 5 yıllık tahmini bütçesini 575 milyon lira olarak açıklamış! Yani bizim dönemden 2 kat fazla geliri olmasına rağmen… Van belediyesi bizden 2 kat daha fazla gelirle dönemini geçirmesine rağmen hala 'kıt imkanlarla hizmet yapmaya çalıştık' demeleri şaka gibi. 575 milyon bütçenin 196 milyonu personele, 378 milyonu da yatırıma gitmiş. iyi de güya 180 trilyon borcumuzu ödemiştiniz bu nerde?”

“YAPILANLAR ORTADA, FARK VAR…”

Ak Parti döneminde yapılan çalışmaların anlatıldığı ve detaylı bilgilerin yer verildiği mesajlarda ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Biz 5 yıl önce belediyeyi devrettiğimizde Van'da kanalizasyon oranını yüzde 40 tan yüzde 95'e ulaştırmıştık bizim dönemimizde kanalizasyon ve içme suyunu harcadığımız yatırımın bedeli 65 milyon liraydı (125 km su hattı). 80 km kaldırım yapmıştık. 48 km kollektör hattı döşemiştik. Ayrıca Van'da ilk defa yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarını biz yapmıştık. 17 adet su kuyusu, 2 adet büyük su deposu yaptık. 16 ayrı caddede yol genişlettik ve bulvarlar yaptık. Park ve ağaçlandırma çalışmalarımız keza bu dönemden daha fazlaydı. Taziye evleri olayını ilk biz başlattık ve o dönem birçok mahalleye taziye evi kazandırdık. Asfalt deseniz zaten biz asfaltı dile getirmeyecek kadar en zaruri ve söze edilmesi abes hizmetten saydığımız için 250 km deyip geçiyoruz. 6 bin seyyar satıcı kardeşimizi semt pazarlarına kavuşturarak, şehrin içindeki bu sorunu ortadan kaldırdık. şimdi hem o kardeşlerimiz memnun hem de şehir memnun. Tabela kirliliğini ortadan kaldırdık. büfeleri kaldırdık. Oto galericilerin şehir içinde olduğu o dönemde biz bu kardeşlerimize modern bir galericiler sitesi yaparak düzenli bir alana kavuşturduk. Briketçiler, demirciler, tamirciler, hurdacılar, mermerciler un ve yem satışı yapan toptancıları olmak üzere şehrin içinden şehrin dışına yani daha doğru alanlara taşımaya vesile olduk. Biz Van'da modern ve çağdaş bir şehir standartlarının yerleşmesi için yıllarca el değmemiş radikal girişimlerde bulunduk ve bu sorunları çözdük. Van Belediyenin bugün bizden 2 kat daha fazla geliri olmasına rağmen hala da kıt imkanlarla çalıştıklarını beyan etmelerine karşı geçmiş icraatlarımızı gereği duyduk ki, kıt dedikleri imkanlarla biz neler yaptık onlar neler yaptı. Ortada fark var. Ciddi bir fark var. Bizim yaptıklarımız ortada. Bu dönemdekiler de ortada.”

“BELEDİYE BU ALANLARDA NE YAPTI?”

“Bu dönem Van belediyesinin Van'a anlattığı baba icraatı asfalt. Gerisi yok mu? Elbette var ama öne çıkan tek icraat baba icraat asfalt. 21. Yüzyıldayız ama sağlık, eğitim, çevre yönetimi, sanat, üretim, ekonomi, sosyal, kültürel alanlarda van belediyesi ne yaptı? otopark, trafik, alt ve üst geçit, ulaşım çözümü, otogar, imar, van denizi kirliği gibi Van'ın kabuğu nasır bağlamış asıl şehircilik sorunlarına karşı Van belediyesi ne yaptı?”

“SUYU DA BİZ GETİRDİK!”

AK Parti döneminde su kesintilerine büyük tepkiler gösterenlerin bugün yaşanan sıkıntılar üzerine sessiz kaldığının belirtildiği açıklamada yeni içme suyu ile ilgili bilgilere de yer verilerek BDP’li belediyeye şu göndermeler yapıldı; “Bugün 5 yıl sonunda Van halkına ben asfalt yaptım diyerek kasıla kasıla belediyeciliği icraa ettiğini ifade etmeye çalışan bu belediye niçin Urfa, Antep, Malatya, Erzurum v.s illerinde yaşayan ve aynı merkezi hakları alan belediyelerin neler yaptığını görmüyor? Başlar dik mi? AK Partinin kapısı herkese açık. belediyeyi aldığımızda dün o kapı nasıl ki herkese açıktı ki yarın da yine açık olacak. En mühimi evvella bu. Hani biz o zaman Hacıbekir mahallesine kanalizasyon döşerken birkaç gün suyu kesmiştik ya! Sonra bidonlarla gelip kapımıza dayandılar ya! Dediler ki; “Ey başkan sen bizi susuz bıraktın başkan!”. Gelip kapımızı da kırsalardı biz yine de baş göz üstüne derdik. Ey millet! Ya şimdi! Van bu dönem susuz kaldığı kadar tarihinde susuz kalmış mı? Hayır.hani kim ses ediyor? biz 2 yıldır hangi mahalleye gitsek dert dinliyoruz milletvekilimiz Van'ın susuzluğunu dile getirdi. Bekir Kaya dediki; ‘Sus Otur mide bulandırma’ Memleketin sorununu dile getirene bu dendi! Ama biz suyu getirdik. 115 milyon liraya mal ettik ama suyu getirdik. Kısa bir süre sonra Van'ın 50 yıllık su ihtiyacını gideriyoruz. Bu kimin işi? Belediyenin. niye yapmadılar? Van'ın şehir içi içme suyu hatlarını da ayrıca yeniledik. Buna da 15 milyon harcadık.”

Editör: TE Bilisim