AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı A. Hekim Karabıyık, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selami Taşdemir ve partililer ilk olarak Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği Başkanı Abidin Kasapoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kasapoğlu, engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Herkesin bir engelli adayı olduğunu ve bu yüzden engellilere gereken önemin her alanda verilmesi gerektiğini kaydeden Kasapoğlu, yapılacak olan çalışmalarda engellilerin düşünülerek yapılması gerektiğini vurguladı.
Engelli kardeşlerinin mutlaka her platformda yer alması gerektiğini anlatan AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık da, “Engellilere acıyarak ya da onlara bakıp duygulanarak sorunları çözemeyiz. Onlarında yapabileceği işler vardır. Engellilerin iş sahibi olmalarına yardımcı olmak zorundayız. Kanunlarımız, işyerlerinde çalışan her yüz işçiden ikisinin sakat işçi olmasını zorunlu kılmıştır. Gördüğümüz engellilerle alay etmemeli, gülmemeliyiz. Bir gün bizim de sakat olabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan onlara yardımcı olalım. Herkese kazasız sağlıklı günler diliyorum. Hükümetimizin de bu konudaki çalışmaları aralıksız sürmektedir, umarım engellilerimiz çok daha rahat ve refah ortamlara kavuşacaktır” dedi.
AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selami Taşdemir ise, engelliliği bir kader olarak görmemenin gerektiğini belirterek, “Bu alanda her adımı cesaretle atan partimiz, engellilikle ilgili son dönemde yaptığı açılımlarla büyük bir farkındalık oluşturmuştur. Engellerimizi hayatın her alanında görmek isteyen, politikaları zaman kaybetmeden hayata geçiren AK Parti, şu anda uyguladığı sosyal politikalarla birçok ülkenin önüne geçmiştir. Gelişmiş ülkeler ekonomik krizleri bahane ederek dezavantajlı gruplara sunduğu imkanları kısıtlarken, AK Parti bütçeden bu alana ayırdığı payı her yıl biraz daha arttırmıştır. Engelli vatandaşlarımızın kendi kendilerine yetebilmeleri, bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri, bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişkiler kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için genel merkez, il ve ilçe teşkilatlarımız olarak gerekli hiçbir gayretten kaçınmıyoruz. AK Parti yaklaşık 11 yıllık iktidarı döneminde hiçbir iktidara nasip olmayacak güzel ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır. İlk kez Engelliler Kanunu’nu çıkarmak bize nasip olmuştur. 5378 Sayılı Engelliler Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin ilgili diğer mevzuat ile birlikte yaklaşık bin 500 maddelik bir engelli hukuku oluşturulmuştur. Engellilik alanındaki bu olumlu gelişmeler 2010 yılında anayasal düzeye taşınmış ve Anayasa’nın 10’uncu maddesinde yapılan değişiklikle engelliler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılamayacağı hükmü getirilmiştir. Engelli hakları açısından dünyada örnek teşkil edecek derecede detaylı hak ve imkanlar sağlanmış olsa da bu hakları yine de yeterli görmüyor ve daha da iyisini oluşturmak adına engelli kardeşlerimize yönelik kanunlarımızı, mevzuatımızı yeniden düzenliyoruz. Partimiz tarafından istihdamdan ulaşılabilirliğe, eğitimden sosyal hayata katılıma dair birçok alanda engellerimizin önündeki engelleri sabırla, üşenmeden, hayırlı işlere vesile olabilme adına kaldırıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti ailesi olarak, engellerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyor, engelsiz bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile ziyaret son buldu.

Editör: TE Bilisim