Öğle saatlerinden Saadet Partisi İl Başkanlığı’na gelen Abdullah Aras ve beraberindekiler, burada SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fetullah Erbaş, SP Van İl Başkanı Özay İlhan, eski başkan Necip Yavuzer ve partililer tarafından karşılandı.
Burada kısa bir konuşma yapan Abdullah Aras, ziyaret amaçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni göreve gelen Özay İlhan’a başarılar dileyen Aras, böylesi bir genç arkadaşın bu göreve talip olmasının güzel olduğunu belirtti. Bu değişikliğin vatana millete hayırlı olmasını dileyen Aras, gündeme ilişkin konulara da değinerek, Suriye ve Mısır’da yaşananlara tepki gösterdi.
Duydukları ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getiren GİK üyesi Fetullah Erbaş ise Mısır’da ve Suriye’de yaşanan katliamlara tepki göstererek, gelişmiş toplumlarda bu tür katliamların olmadığını belirtti. Bu tür biyolojik kimyasalları üretenlerin hep gelişmiş toplumlar olduğunu, öldürülenlerin ise Müslümanlar olduğunu anlatan Erbaş, “Bu uzun süredir İslam’dan uzak yaşayan bazı despotlar var. Diktatörler ver onların kanallarıyla kullanıyorlar. Bir zamanlar Saddam kullanmıştı bugünde bunlar kullanıyor. İnsanların bu gaz yoluyla öldürülmesi çok feci bir şeydir” dedi.
Yapılan ikramların ardından ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilisim