Günlerdir kamuoyunu işgal eden AK Parti Edremit eski İlçe Başkanı Handan Fidan'ın Van Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nden TOKİ-Der’e hizmet amaçlı tahsis edilen konteynerları sattığı yönündeki haberlere Fidan'dan tepki geldi. Konteynerleri sattığı yönünde iddialar günlerdir meşgul ederken, Fidan'ın konteynerleri parti yönetiminden birilerine para ile sattığı belirtilmişti.

Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van İl Başkan Adayı Handan Fidan, bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde yer alan iddiaları reddederek, "İl başkan adaylığımı açıkladıktan sonra yalan ve iftiralardan oluşan bir karalama kampanyası yürütülüyor. Söz konusu iddialarla ilgili olarak elinde belgesi olan varsa ismini de gizlemeden açıkça ortaya koysun" dedi.

Van İl Başkan Adayı Handan Fidan, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, il başkan adaylığı yarışında çirkin iftira ve ayak oyunları ile yarışamaz hale getirilmek istendiğine dikkat çekti. Fidan, bugüne kadar Ak Parti teşkilatı içinde görev aldığı her kademede teşkilat ve millet davası sorumluluğu ile çalıştığını söyledi. Hakkında yapılan iftira ve karalama kampanyalarının kendisini dava bilinci ile çıktığı hizmet yolundan döndüremeyeceğini belirten Fidan, "30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında genel merkezimiz tarafından Ak Parti Van İl Teşkilatı'nda yeniden yapılanma süreci başlatıldı. Bu kapsamda ben de Ak Parti Van İl Başkanlığı için adaylık müracaatı yaptım. Bu çalışmalarımızın sürdüğü sırada bazı basın yayın organlarında aleyhimde, gerçekle ilgisi olmayan, sadece karalayarak yıpratmaya yönelik iddiaların yer aldığı haberler yayınlanmaya başladı. Delilsiz ispatsız alelacele yazılan söz konusu karalama haberlerinde yer alan iddialar tamamen asılsız ve yalandır. Asılsız ve karalamaya yönelik iddialarda bulunanlar hakkında yasal bir süreç de başlatacağım. Ayrıca söz konusu konteynerler karalama iddiasında bulunanlar tarafından ticari amaç için kullanılmaya başlanması üzerine ilgili kurumların bilgisi dahilinde alınarak ihtiyaç sahibi mağdurlara bedelsiz olarak verilmiştir. Konu hakkında ilgili kurumlardan da bilgi alınabilir. Edremit İlçe Başkanlığı yaptığım dönemde olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de herkese kapımız açık olacak" dedi.

Herkesin rahatça ulaşabildiği bir dava gönüllüsü olarak teşkilat çalışmalarımı sürdüreceğini ifade eden Fidan, "Bizi ve çalışmalarımızı yakından takip ederek bugüne kadar destekleyen Vanlı hemşehrilerimizin, bundan sonraki süreçlerde de aynı şekilde gönülden desteklerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim