Orhan AŞAN - Şehrivan


 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Van'da 6-7 Ekim tarihleri arasında IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için yapılan gösterilerilerde yakılan Kur'an kursunu görünce gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

İl Yerel Yönetimler Danışma Kurulu toplantısına katılmak ve Van'da yaşanan olaylarda zarar gören esnafları ziyaret etmek amacıyla kente gelen Gül, AK Parti ziyaretinin ardından gösteriler sırasında yakılan Değerler Kur'an Kursu ve inşaatı devam eden Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ne geçti. AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi'yle birlikte ilk olarak Değerler Kur'an Kursu'na gelen Gül, burada gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Olayın nasıl gerçekleştiği konusunda Van Müftüsü Nimetullah Arvas'tan bilgi aldıktan sonra Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ne geçen Gül, burada da meydana gelen zarar hakkında bilgilendirildi.

BU SALDIRI KÜRTLERE HAKARETTİR!

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, külliyeyle bir eğitim yuvasının inşa edilmek istendiğini ancak saldırıların ardından meydana gelen zararın 6 milyon lira olduğunu bildirdi. Bediüzzaman Said Nursi'nin bölgenin yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden biri olduğunu aktaran Gül şöyle konuştu: "Kendisi de Kürt, Said-i Kürdi olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman'ın isminin olduğu bir yerin böyle hunharca, hiç bir kitapta, dinde, ideolojide olmayan, bir eğitim yuvasının, karşısındaki Kur'an kursumuzun yakılması, yakılması, molotof kokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Telin ediyor, lanetliyoruz. Bediüzzaman Said Nursi'nin mirasına, Kürtlere, bu bölgenin bütün şahsiyetlerine insanlığa hakarettir. CHP'nin tek parti zamanında Kur'an kurslarını ahıra çevirdiğini biliyoruz. Maalesef Kürtlerin CHP'si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP'nin sokak çağrıları üzerine Kur'an kurslarının molotoflarla yakılması başta Kürt halkımız olmak üzere hiçbir vatandaşımızın kabul edebileceği bir şey değil. Şiddetle lanetliyoruz, görüntülere yapan herkesin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

 

“O ZARARLAR TELAFİ EDİLECEK”

Bediüzzaman Külliyesi heyetinin uğradığı zararların en kısa zamanda telafi edileceğini, devletin ve hükümetin bu yapılanların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri alacağını vurgulayan Gül, "Kuran kursu ve külliyenin bu hale getirilmesini, bununla ilgili alınacak tedbirleri özgürlük kısıtlanıyor diye eleştirenleri de örüntülerle başbaşa bırakıyorum. İnşallah bayta bölge halkı olmak üzere bütün milletimiz bunu yapanlara gereken siyasi ve toplumsal tepkiyi ortaya koyacaktır" şeklinde konuştu. İncelemelerinin ardından Şerefiye Mahallesi'nde bulunan ve olaylar sırasında 3 aracı yakılan Kızılay Kan Merkezi'ne giderek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Gül, daha sonra esnafları ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim