ŞEHRİVAN SİYASET: ERDAL ERBAŞ / HAMİT KARAKUŞ - AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Geleneksel İftar Buluşması” bu yılda yapıldı. Programda Van vekili olan iki isim partililere veda etti.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği programı düzenlendi. İftar programında Van vekili olan Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk yeni dönemde aday olmadığı için partililere veda etti. Atalay her iftar buluşmasında olduğu gibi yine birlik beraberliğe dikkat çekti. Bir restoranda düzenlenen iftar programına; Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, milletvekili adayları, partinin il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

TÜRKMENOĞLU: EN ÖNEMLİSİ BAŞKANLIK

 

Programda konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bugün sergilediğimiz birlik ve beraberliğimiz inşallah bize gelecekte çok şey kazandıracaktır. Bugün bizlerin davetine katıldığınız için teşekkür ediyoruz. 24 Haziran’da milletimiz tercih yapmak için sandık başına gidecektir. Bunların en önemlisi başkanlık seçimidir. Bir diğeri de milletvekili seçimidir. İnşallah Recep Tayip Erdoğan’ı Türkiye’nin ilk başkanı olarak seçeceğiz ve inşallah Van olarak 8 vekilimizi 24 Haziran’da meclise göndereceğiz.”

 

“GÜÇLÜ BİR VAN İÇİN ÇALIŞALIM”

 

“Bu hedefe ulaşmak için vakit birlik vaktidir” diyerek konuşmasını sürdüren Türkmenoğlu, “Bugün içerde ve dışarıdaki şer odaklarına karşı birleşme vaktidir. 24 Haziran gibi önemli bir günde gelecekte önemli icraatlar yapmamız için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. ilk günkü heyecanla saha çalışmalarına destek verilmesini ve katkı sunulması için gelin birleşelim. Gelin korku ve şiddete karşı bileşelim. Gelin gençlerimiz, huzur ve istikrar için birleşelim. Gitmediğimiz sokak ve mahallelere girelim birlikte. Güçlü bir Van için çalışalım. Ev ev sokak sokak dolaşacağız. Aday arkadaşlarımızla birlikte seçim gününe kadar durmadan çalışacağız.”

 

 

KAYATÜRK: DAVADAN UZAKLAŞMADINIZ

 

Türkmenoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk konuşmasına teşekkürle başladı. Kayatürk şöyle konuştu: “Her seçimde toplantılar yapıyoruz. Sizler en zor günlerde ak davayı hiç yalnız bırakmadınız. Saldırıların en yoğun olduğu dönemlerde bizlerle birlikteydiniz. Öyle saldırılar oldu ki birçok dava arkadaşımızı şehit verdik. Ama sizler her şeye rağmen bu davadan uzaklaşmadınız. Bu yüzden sizlerin önünde eğiliyorum. İl başkanı kim olursa olsun, ilçe başkanları kim olursa olsun bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı.”

 

“BÜYÜK BAŞARI ELDE EDECEĞİZ”

 

Kayatürk, “Teşkilatlarımız kısmen de olsa değişti. 169 aday adayı arasında 8 kardeşimiz milletvekili adayı oldu. Bizim en önemli adayımızda Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayip Erdoğan’dır. 24 Haziran’da hem cumhurbaşkanı adayımız hem de 8 kardeşimiz için kapı kapı dolaşmalıyız. Herkesin sahalara inip halktan destek istemesi gerekiyor. Yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz o ruh ve heyecan inşallah bize yeni zaferler ve seçimler kazandıracaktır. Ben bu ilde 7-8 yıl milletvekilliği yapmış bir kardeşiniz olarak 15-17 yıldır bu davanın içerisindeyim. Bu zamana kadar kırdığım birileri olmuştur belki, bir kısım problemleri çözemediğimiz zamanlar olmuştur. Bu aşamada sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bende inşallah bu saatten sonra bir Ak Parti gönüllüsü olarak Ankara’da ne olursa olsun sizlerin emrinizde olmaktan onur ve gurur duyacağım. İnşallah 24 Haziran’da büyük başarı elde edeceğiz.” Dedi.

 

 

ATALAY: ESKİ-YENİ HERKES BURADA

 

Programda bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay şunları söyledi: “Ramazan ayı çok farklı bir ay. Rabbime hamdolsun bir Ramazanla daha buluştuk. İftar vakitleri çok değerlidir. Bizde şimdi bu güzel vakti yaşıyoruz. Ak Parti teşkilatlarının bir geleneğidir, iftarda birlik olmak. Çok iftarda bir araya geliniyor ama il başkanlıkları öncülüğünde, tüm teşkilatların katıldığı büyük bir iftar düzenlenir. Bugün de güzel bir organizasyon yapıldı. Bütün ilçelerimizden gelen, Ankara’dan, şehir dışından gelen çık sayıda arkadaşımız var. Eski, yeni Ak Parti teşkilatlarının hemen hepsi burada.”

 

BİRLİK, BERABERLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

“Yeni bir dönem yaşıyoruz bildiğiniz gibi” diyerek sözlerine devam eden Atalay, “Seçim ortamındayız ve kısa bir süre kaldı. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Sizler gece gündüz çalışıyorsunuz. Ben yeni milletvekili adaylarımıza, partimize ve teşkilatlarımıza kolay gelsin diyorum. Van ilçeleri büyük, coğrafyası da geniş bir ilimiz. Kısa bir süre olduğu içinde çok organize bir şekilde çalışma yapılmalı. İl başkanımızda söyledi. Başbakanımızın gidişi sonrası daha kapsamlı çalışmalar yapılacak. Ben hep bu kürsüde Van’daki arkadaşlarımızın, parti mensuplarımın birlik ve bütünlüğüne vurgu yaptım. İlişkilerin iyi yürümesi gerektiğini söyledim. Siyasette rekabet, yarış, parti dışından birilerinin parti içine fitne atması vardır. Tüm bunlara karşı bir dava ahlakı var insanların bir birine sürekli olumlu şeyler söylemesi ve düşünmesi çok önemlidir. Özellikle Van ortamında yaşadığımız olaylar var. Bu yüzden bunu bir kez daha hatırlatmış oluyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

“VAN’IN SORUNLARINI ÇÖZEMEYE ÇALIŞTIK”

 

Konuşmasında veda eden Atalay son olarak şu ifadelere yer verdi: “Ben şimdi Vanlıyım ama Van’ın dışından gelen bir isim olarak. Depremde, deprem yaralarının sarılması adına hükümetimiz adına burada yaraların sarılması için çalışmalar yaptım. 2015 Kasım seçiminden bu yana da Van’da milletvekilliğinizi yapıyorum. Tüm samimiyetinizle, dürüstlüğünüzle Van’ın temel sorunlarını çözemeye çalıştık. Burhan Bey, teşkilatımız, sizlerle ve Ankara’daki eski vekillerimizle beraber ilimizin birçok sorunu çözüldü, birçok sorunu ise devam ediyor. 10 yıllardır beklenen bir arıtma tesisin temellerini geçtiğimiz günlerde attık. İlimizde yıllardır çözülmesi beklenen afet kodu, çevre yolu, et balık kombinası gibi sorunlar çözülmeye çalışıldı. Gücümüzün yemediği yerlerde oldu. Ak Parti iktidarları dönemi Van’ın gelişmeleri olmuştur. İnşallah bundan sonrada devam edecek. Biz aday olmadık. Yeni arkadaşlar aday oldu. Biz daime yeni arkadaşların emrinde olacağız. Bizim yine hizmetlerimiz devam edecek. Bu iftar benim için birazda vedadır. Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. İnşallah bu hizmet kervanında daha ileri ki döneminde de bir arada olacağız.”

 

 

Editör: TE Bilisim