Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan


Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve beraberlerindeki parti üyeleri Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a bağışta bulundular. Bağış için Merkez’de bulunan Ziraat Bankası Beşyol Şubesi’ni tercih eden başkanlara TOMA’ların eşlik etmesi dikkat çekti. Bağış için tercih edilen ve Van’ın en işlek meydanı olan Beşyol’da TOMA’ların ve çevik kuvvet polislerinin ardı sıra dizilmesi vatandaşların bir anlık tedirginliğine neden oldu. Vatandaşların güvenliğinin tehdit altında olduğu zamanlarda kullanılması gereken bu araçların böyle bir bağış kampanyası için caddelerde neden boy gösterdiği ise kafalarda soru işareti bıraktı.

İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe banka çıkışı yaptıkları açıklamalarda başbakan Erdoğan’ın seçim çalışmalarında ki masrafları için bir bağış yaptıklarını ve Türkiye adına bir ilk olacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke adına yararlı olmasını umduklarını belirttiler.

‘BÜYÜK BİR FARK BEKLİYORUZ’

Başbakan Erdoğan’ın seçim yarışını büyük bir farkla kazanacağını belirten Soğanda “10 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanı seçimi yapılacaktır. Türkiye tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçilecek. Yapılan anayasa değişikliği ile bundan böyle cumhur, yani halk kendi başkanını kendisi seçecek. Dolayısıyla yapılan yasal düzenlemeler neticesinde cumhurbaşkanının yapmış olduğu seçim çalışmalarında yapılacak olan masrafların halk tarafından, kişiler tarafından yapılacak olan bağışlarla karşılanacağı durumu söz konusudur. Bizde AK Parti Van İl Başkanlığı olarak, Tuşba İlçe Başkanlığı olarak, Tuşba Belediye Başkanlığı olarak ve diğer partili arkadaşlarımızla birlikte bugün burada Sayın Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bağış kampanyası muvacehesinde şu anda Başbakanımızın hesabına bağış yapıldı. İnşallah önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlara vesile olmasını ve Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan inşallah bu yarışı büyük bir farkla kazanacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca halkımızı bu konuda bağış yapmaya davet ediyorum.” Diyerek ekledi.

‘VAN’DAN BÜYÜK BİR DESTEK BEKLİYORUZ’

Van’ın Başbakan Erdoğan’a büyük bir destek sağlayacağını belirten Özgökçe ise “10 Ağustosta yapılacak olan seçim öncesi Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için bağış yaptık. Van’da da Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a büyük desteğin olacağına inanıyoruz. Bu konuda görüştüğümüz insanlar Van’ı Van yapan, Van’ı gerçek şekilde yaşana bilinir şehir yapacak olan ve projelerimize destek verecek olan gerek toplumda, gerek kitlesel bütün çalışmaların halkın gönlünde gerçek bir başbakan olarak görev yaptıktan sonra hayatımızda bundan sonra reisi cumhur olarak inşallah görev yapacak olan Başbakanımıza bizde bağışta bulunmak adına buradayız.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim