Ak Parti Van İl Başkanlığı tarafından Vefa Yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe eski milletvekillerinden, teşkilat temsilcilerine kadar yoğun bir katılım sağladı.

 

Ak Parti Van İl Başkanlığı tarafından kentteki bir restoranda Vefa Yemeği verildi. Düzenlenen geceye çok sayıda eski milletvekili, teşkilat temsilcisinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk teşkilatlarda zaman zaman kırgınlıkların olabileceğini ancak bunların kardeşlik ve birliktelik içinde son bulması gerektiğini söyledi. Kayatürk, “Bu ak davanın yükünü almak içinde güzellik içinde bir yarışın olması gerekiyor. Bu arkadaşların alacağı yükün çok şeffaf bir şekilde olacağını da buradan acıka bir yüreklilikle sizlere söylüyorum. Bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizim aramızda fitne ve fesat yapmak isteyenlere yer yok. Bizi kimse bir birimize düşüremeyecek.” İfadelerine yer verdi.

 

 

SOĞANDA: BİRLİKTELİK İLE ÇALIŞIYORUZ

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda birliktelik mesajı verdi. Soğanda Van’daki referandum çalışmalarının son hız devam ettiğini söyleyerek, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan birliktelik ruhu ile bir arada olduklarını söyledi. Soğanda, “Malumunuz bir halk oylaması arifesindeyiz. Bu halk oylaması bir sistem değişikliğidir. Bu zamana kadar parlamenter sistemin değişmesini isteyen çok kişi olmuş ancak bu olmamıştır. Biz ya eski sistem olan darbe anayasası ile yolumuza devam edeceğiz ya da yeni sistemimiz ile yüzyıllar boyunca daha güzel bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

 

 

KAYATÜRK: HERKES BUNUN FARKINDA

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan ve “Teşkilatlarımız bizleri hiçbir zaman sahipsiz ve yalnız bırakmadı” diyen Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ilk olarak şunları söyledi: “Bu referandum bizim için çok önemlidir. Bu bir belediye başkanlığı, milletvekili seçimi değildir. Biz nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde liderimize nasıl 4 elle sarılıp Van’da iyi neticeler getirmeye çalıştıysak. Bu dönemde de bizim davamızı, geleceğimizi ve çocuklarımızı ilgilendiren bu halk oyalamasında Van’da ciddi bir oy çıkması için çalışıyoruz. Bunu söylememe çok fazla da gerek yok. Herkes bunun çok iyi farkındadır.”

 

 

“HERKESLE KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kayatürk partide zaman zaman kırgınlık ve küskünlüklerin olduğunu söyleyerek, “Herkesin bizim başımızın üstünde yeri var. Ne eksiklik varsa bunlar bizimdir. Biz daha fazla kucaklayıcı olmamız gerekiyor. Bizi kapıdan atsalar pencereden gireceğiz. Bizim bazen arkadaşlarımız ile kucaklaşmamız dedikodulara mahal verebilir. Ancak biz inat, bu davaya hizmet etmiş olan arkadaşlarımızı kucakladık ve kucaklamaya da devam edeceğiz. Biz bugün burada siyaset yapıyorsak davanınız bize vermiş olduğu şuurla yolumuza devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

 

KAYATÜRK: FİTNE VE FESADA YER YOK

Birlik ve beraberliğin oluşması için çaba gösterdiklerini söyleyen Kayatürk şöyle devam etti: “Bizim önümüzdeki döne 8 ya da 9 milletvekiline ihtiyacımız var. Allah’ın izniyle burada havada değiştiğine göre o sayıda da milletvekili çıkaracağız. 14 belediye başkanına ihtiyacımız var. Bunun beraber 200 meclis üyesine ihtiyacımız var. Bunun dışında binlerce teşkilat mensubuna ihtiyacımız var. Van’ın bize ihtiyacı var. Bu ak davanın yükünü almak içinde güzellik içinde bir yarışın olması gerekiyor. Bu arkadaşların alacağı yükün çok şeffaf bir şekilde olacağını da buradan acıka bir yüreklilikle sizlere söylüyorum. Bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizim aramızda fitne ve fesat yapmak isteyenlere yer yok. Bizi kimse bir birimize düşüremeyecek. Benimle kavga etmek isteyenlere söylüyorum. Benimle kavga etmek isteyen dava arkadaşlarımla ben kavga etmem. Biz sadece bu kardeşlerimizle kucaklaşacağız.”

 

 

“REFERANDUM VAN İÇİN ÖNEMLİDİR”

Referandumda çıkacak olan sonucun Van için önemli olduğunu söyleyen Kayatürk, “İşte Hollanda, Almanya’nın bize yaptıklarını görüyorsunuz. Bütün dünyanın bizimle, bizim hareketimizle, bizim liderimizle ve bizim ülkemizle uğraştığı bir dönemde bizim bir birimize uğraşma lüksümüz yok. Biz inşallah kucaklaşma adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz milletvekiliysek bu anlamda bize büyük görevler düşmektedir. Biz bunun için çalışacağız. Önümüzde bir referandum var. Biz mazlumların ve mağdurların umudu olan hareket için, bu hareketin liderini bir yere taşımakla yetinmeyeceğiz. Van’ın da bir yere taşınması için önemli bir dönemdir.” Dedi.

 

 

“VAN’IN ELİ ANKARA’DA GÜÇLÜ AMA...”

Van’ın Ankara’da elinin güçlü olduğunu ifade eden Kayatürk şu ifadelere yer verdi: “Van’daki hizmetin daha hızlı ilerlemesi ve var olan engellerin ortadan kalkması için bizim referandumdan çok güçlü bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Beşir Hocamız seçim döneminden sonra Van’da bakan istediklerini başbakanımıza söyledi. Başbakanımız Malatya, Adıyaman, Elazığ, Antep sürekli oy rekorları kırıyorlar. Sizde kendinizi benim yerime koyun. Bu kadar yüksek oranlarla gelmiş olan illere değil Van’a bunu yaparsam, yanlış anlaşılır dedi. Aynı şekilde Cumhurbaşkanımız bunu her zaman söylüyor. Belediye seçimlerini kaybetmemizden dolayı sürekli bizlere söyleniyor. Dolayısıyla bizim karnemiz, not çizelgemiz burada götüreceğimiz oylara bağlıdır. Bizim bu referandumda da sandıkları gümbür gümbür doldurarak Ankara’ya gitmemiz gerekiyor.”

 

 

KAYATÜRK: SIRTINIZ HALKA DEĞİL DAĞA VERDİNİZ

“Biz bugün kadar davamız ile çok güzel işler yaptık bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” diyen Kayatürk, “Bu ülkenin kurtuluşu bizleriz. İşte gördünüz milletvekilleri, belediye başkanları seçtiler. Millete güvenmek yerine, dağa güvendiler. Ben bazen HDP’li arkadaşlarla görüşüyorum. Kendileri belediye başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına üzülüyorlar. Bende onlara diyorum ki sizin asıl üzüntünüz halkın sizin terk etmesidir. Çünkü siz halka verdiğiniz söz tutmadınız. Siz sırtınızı halka vermek yerine dağa verdiniz. Unutmayın halkın gücü dağın gücünden daha büyüktür. Bu nedenle umut biziz.” İfadelerine yer verdi.

 

“TERÖRÜN KARŞISINDA DİMDİK AYAKTA DURUYORUZ”

Van için sürekli çalıştıklarını ifade eden Kayatürk son olarak şunları söyledi: “Kim ne derse desin biz Van’ın eski iştihamlı günlerine mutlaka ama mutlaka geri getireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz, ter temiz bir siyaset yapıyoruz, terörün karşısında dimdik ayakta duruyoruz ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz milletvekilliği süremiz bitsin de ardından gidelim demiyoruz. Bizim Ankara’da zaten konforumuz yerinde. Biz çocuklarımızı bırakıp neden buraya geliyoruz diye düşünmüyoruz. Bizim omuzumuzdaki yük çok ağırdır. Siz dava kardeşlerimizin hiçbir konforu düşünmeden çalıştığını görüyoruz. Allah sizden razı olsun. Sizlerle aynı davanın içinde olduğumuz için hamt ediyoruz.”

 

 

ATALAY: ÖNEMLİ BİR DÖNEMDEYİZ

Verilen yemeğin bir birleştirme toplantısı olarak gördüğünü ifade eden Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise, “Türkiye’nin önemli bir döneminde, 16 Nisan’daki büyük halk oylamasının arifesinde tekrar bir araya gelmemizin ne kadar değerli olduğunu da biliyorum. Bu referandumun ne kadar değerli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet döneminin en önemli anayasa değişikliği oluyor. Dolayısıyla böyle bir önemli çalışma içinde hepimize büyük bir görev düşüyor.” Şeklinde konuştu.

 

“GÖRDÜĞÜM KADARIYLA İYİ DURUMDAYIZ”

Van’da evet yolarının iyi bir durumda olduğunu söyleyen Atalay şöyle devam etti: “Hem Türkiye genelinde hem de Van’ımız da Cumhurbaşkanımızdan başlayarak bütün parti kademeleri bütün eski yeni demeden bütün mensuplarımız büyük bir çalışma içindeyiz. Bizde Van ilimizde gayet planlı, SKM koordinesinde hepimizin çok etkili bir çalışma yürütüyoruz. Ben epeyce iyimserim. Sanayiciler ile bir araya geldik ve görüşmeler yaptık. Üniversite hocaları ile yaptığımız analizlerde, kanaat önderleri ile yaptığımız görüşmelerde ve bugün arka sokaklarda görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde insanlarımız dinledik ve çaylarını içtik. Benim vardığım sonuca göre Van’da iyi durumdayız. Bu anlamda kötümser değilim. Geçen seçimlere göre ve hatta cumhurbaşkanlığı seçimlerinden aldığımız oylara göre daha iyi durumdayız.”

 

ATALAY: VAN’DAN GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ VERELİM

Van’da yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanın da katılacağını ifade Atalay yapılacak olan mitingin önemli olduğunu söyledi. Atalay, “O mitingin fotoğrafı çok önemlidir. O mitingin büyük bir mesajı da olacak. Cumhurbaşkanımız Van’a çok büyük bir emek verdi. Bende o tarihte başbakan yardımcısı olarak Van’da çok fazla bulundum. Cumhurbaşkanımız o dönemde başbakanken şunu söyledi. Ben Van’ın yanına bir Van daha koydum. Ancak o dönemde bizi ve onu en çok üzen olay şu oldu. 2014 yerel seçimleridir. Van’da çıkan sonuç bizleri çok üzmüştür. Bu referandumda da öncesinde bu mitingde farklı bir görüntü sergileyelim. Doğu’nun ve Güneydoğu’nun iki büyük kentinde biz güzel bir görüntü vermek istiyoruz.” Dedi.


ŞEHRİVAN SİYASET: ÖNDER ALTINAL / VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim