Van'da, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası olan 4 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında akademisyenlerden biri Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, diğer 3 akademisyen adreslerinde bulunamadı. 

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde imzası olan akademisyenler hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hukuk metini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında akademisyenlerden biri Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, diğer 3 akademisyeni giden polis ekipleri akademisyenleri adreslerinde bulumadı.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi ile Van'daki bazı hastanelerde görev yapan bir doktor ile 2 hemşire hakkında gözaltı kararı verildi. Karar doğrultusunda doktor ve hemşirelerin belirlenen adreslerinde 2 hemşire gözaltına alınırken, doktora ulaşılamadı. (Şehrivan Haber)

 

Editör: TE Bilisim