ŞEHRİVAN HABER- 2006’da restore edilmesinin ardından gerek Van halkının gerek şehre gelen yabancı konukların büyük bir ilgisi ile karşılaşan Akdamar Adası ve Kilisesi’ne bu yılın ilk 9 ayında 200 Bin ziyaretçi uğradı. Bu yıl 7.’si düzenlenen ayinin yapıldığı adayı ise geçen sene 109 Bin ziyaretçi ziyaret etmişti. 

Gevaş sınırları içerisinde bulunan adada bulunan Ermeni Kilisesi inanç turizmi açısından büyük bir önem arz ederken Yaz aylarında gelen turistler adayı görebilmek için özel bir hassasiyet gösteriyor.

Adaya ve kiliseye Akdamar iskelesinde bulunan tekneler ile ulaşım sağlayan konuklar hem Van Denizi’nin maviliğine hem de adanın eşsiz manzarasına şahit olmak istiyor. 

Turistlerin selfie yaparak ziyaretlerini ölümsüzleştirdikleri adayı geçen yıl 82, bir önceki yıl 1 Ocak ile 26 Eylül 2017 tarihleri arasında 109 bin 583, 2019’da ise yine 9 ayda 125 bin 141'i ücretli olmak üzere toplam 196 bin 140 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

AKTUĞ: AYİNLER BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise adaya yapılan ziyaretlerin ve ilginin en büyük kaynağının güven ve huzur ortamı olduğunu belirterek düzenlenen ayinlerinden prestij açısından büyük bir katkısı olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim